Вчені дізналися, як навчитися повноцінно висипатися

За словами фахівців, якщо людина спить неспокійно і за ніч її сон переривається навіть хоча б раз, це може призводити до того, що і при достатній кількості нічних годин вона буде відчувати себе втомленою.

Ранкова розбитість після нічного сну може бути пов’язана з тим, що люди вважають за краще спати на боку, заявили дослідники з Коледжу медицини Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку. За їх словами, на те, принесе сон відчуття відпочинку чи ні, поза сплячого надає більший вплив, ніж, наприклад, тривалість сну.

Зокрема, дослідження вчених показало, що люди, які сплять на спині, частіше відчувають себе повними сил вранці. Сон на спині більш комфортний, оскільки в такому положенні тіла знижується ризик різного роду розтягувань і болів, а також печії, пояснили вчені.

У той же час вони виявили, що тільки лише 8% осіб вважають за краще засипати на спині, тоді як переважна більшість вибирає позу на боці. У цій позі, встановили лікарі, підвищується ризик отримати біль в плечах і стегнах, а також постраждати від печії.

Але ще більш небезпечним вони вважають сон в позиції на животі. У такому положенні у сплячої людини виникає неправильний тиск на всі внутрішні органи, кажуть експерти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів