Ці продукти можуть стати причиною хворого серця

Нове дослідження вчених з США, в ході якого вони вивчали можливі фактори серцевих захворювань у 81 тис. людей, показало: продукти, зазвичай рекомендовані для схуднення, здатні підірвати стан міокарда.

Зокрема, автори проекту, співробітники Університету Лома Лінда, виявили: у людей, схильних часто вживати білкову їжу, ризик хвороб серця вищий у порівнянні з людьми, в раціоні яких відносно мало білка.

Проаналізувавши звички в харчуванні охоплених дослідженням пацієнтів, експерти виявили: близько 60% цих людей вважали за краще харчуватися білками тваринного походження. Решта 40% частіше вживали горіхи і зернові. Саме любителі білка виявилися схильними до порушень в серцево-судинній системі.

Зараз, після встановленої кореляції, дослідники шукають точну причину негативного впливу білків тваринного походження на серце і судини. Можливо, цим фактором, є вплив амінокислот, допускають вчені.

Автори роботи відзначили, що на стані серця сприятливо відбивається вживання в їжу більшої частини білків рослинного походження, – горіхів, бобових, сухофруктів (чорнослив), шпинату, спаржі.

«Pослинна їжа є джерелом практично усіх необхідних людському організму мaкpo- і мікроелементів, включаючи жири, білки і вуглеводи. Людина, яка вживає більше саме такої їжі в порівнянні з їжею тваринного походження, менш схильна до виникнення інсульту, небезпечних захворювань серця і підвищеного тиску», – констатували дослідники.

Джерело

Поділись


Новини партнерів