10 симптомів, які вказують на проблеми з печінкою

Це треба знати кожному! 10 симптомів проблем зі здоров’ям печінки, які не можна ігнорувати!

Дуже легко недооцінити своє здоров’я, коли ви не знаєте, на що треба звертати увагу в першу чергу.

Що ви знаєте про свою печінку?

Звичайно ж кожен знає де вона знаходиться і за що вона несе відповідальність.

Це означає, що ви знаєте, наскільки важливо підтримувати здоров’я печінки. Адже як тільки в роботі вашої печінки з’являються проблеми, то ваш організм втрачає свою здатність позбавлятися від токсинів, а також у вас можуть з’явитися проблеми з травленням, обміном речовин і навіть менструальним циклом.

Тому, щоб вчасно відновити роботу вашої печінки, ви не повинні нехтувати сигналами вашого організму!

Сьогодні ми поговоримо про 10 ознак, які ваша печінка посилає за наявності проблем з нею:

1. Біль

Не треба бути генієм, щоб здогадатися, що якщо у вас болить в області печінки, то це означає, що з нею щось не так, і ви повинні як можна швидше перевірити її здоров’я.

2. Апетит і вага

Втрата апетиту і втрата ваги можуть здатися чимось приємним, але тільки на перший погляд. Насправді це може означати, що ваша печінка не справляється зі своїми обов’язками, тому вам не слід відкладати візит до лікаря.

3. Нудота

Нудота є симптомом багатьох захворювань, але постійне почуття нудоти зазвичай означає, що ваша печінка пошкоджена і не може впоратися з усіма токсинами у вашому тілі.

4. Сеча

Якщо ви впевнені, що ви вживаєте достатню кількість води за день, але колір сечі змінився, то це явна ознака того, що з вашою печінкою щось не так.

5. Кров в калі

Якщо ви помітили кров у вашому калі, не варто зволікати це не може означати нічого хорошого. Негайно проконсультуйтеся з вашим лікарем.

6. Затримка рідини

Якщо ви помічаєте, що ваш організм не може повноцінно виводити рідину і у вас з’являються набряки, це може означати наявність проблем не лише з печінкою, але і з нирками.

7. Здуття

Існує багато причин здуття живота, але якщо це відбувається регулярно і у вас є і інші ознаки з цього списку, то ви повинні це перевірити.

8. Втома

Коли щось не так з вашою печінкою, ваше тіло працює в два рази важче, і тому йому треба більше відпочинку, саме тому ви постійно відчуваєте втому.

9. Роздратування, висип і інші проблеми з шкірою

Коли ваша печінка пошкоджена, то з шкіри відразу ж розпочинаються проблеми. Якщо у вас з’явилися роздратування і висип на шкірі, означає вам варто звернути увагу на здоров’ї вашої печінки.

10. Травлення

Коли ваша печінка пошкоджена, ви випробовуватимете диспепсію увесь час. Тому, якщо у вас постійно діарея, розлад шлунку, закрепи або будь-які інші симптоми проблем з травленням, то ви повинні звернутися до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів