Вчені назвали 3 продукти, які корисні для щитовидної залози

Регулярне вживання цих продуктів допомагає уникнути симптомів, пов’язаних з розвитком хвороби Хашімото, відомої також як автоімунний тиреоїдит. Це захворювання належить до важких і погано піддається лікуванню, – воно вражає щитовидну залозу і зачіпає всю імунну систему, втручаючись в її роботу і змушуючи діяти на шкоду людині.

Лідером «продуктової трійки», запропонованої вченими для підтримки здоров’я щитовидної залози, став тунець, пише «ВладТайм». За словами фахівців, тунець, головним чином, корисний для щитовидки як джерело вітаміну D, яке також часто називають «головним вітаміном життя». Вітамін D має важливе значення для головних у плані життєзабезпечення фізіологічних процесів в організмі, він необхідний для повноцінного засвоєння багатьох поживних речовин. Сто грамів тунця можуть дати добову норму вітаміну D, відзначили вчені.

Також для здоров’я щитовидної залози вкрай важливо вживати горіхи. Фахівці вважають, що бразильський горіх в цьому плані підходить для організму найкраще. Денна норма продукту – це всього два горіха!

«Його вживання забезпечує організм корисними мінералами, у тому числі селеном, який максимально сприятливо впливає на гормональний фон», – пояснили свій вибір вчені.

Третє місце на продуктовому «п’єдесталі призерів» дісталося білій квасолі. Цей вид бобових багатий залізом, що має надзвичайно позитивний вплив на щитовидну залозу, констатували дослідники. Її вживання допомагає знизити рівень стресу, при цьому сприяючи і процесу схуднення, а також регулювання рівня цукру в крові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів