Чи дійсно для підтримки форми нам треба проходити щонайменше 7 км?

Намагаєтеся підтримувати себе у формі, ведете активний спосіб життя і ніколи не лягайте спати, не пройшовши свої щоденні 10 тисяч кроків? Це чудово, але чи впевнені ви, що треба ходити так багато?

Медичний журналіст Майкл Мослі і професор Роб Коупленд з Університету Шеффілда Халлама провели невеликий експеримент, щоб з’ясувати, чи дійсно для підтримки форми нам треба проходити щонайменше 7 км (еквівалент 10 тисяч кроків)? Висновки, до яких прийшли дослідники, вас точно порадують.

Чи дійсно для підтримки форми нам треба проходити щонайменше 7 км?

Учасників експерименту розділили на дві групи. Ті, хто потрапив у першу, щодня проходили 10 тисяч кроків. Учасникам другої групи було запропоновано кожен день робити три невеликі прогулянки – приблизно в 1000 кроків кожна. Незважаючи на те, що учасники другої групи в результаті отримували меншу фізичне навантаження, в результаті їх форма фізичної активності була більш ефективною

«Вся справа в тому, що саме помірні навантаження в підсумку приносять найбільшу користь, – прокоментував результати експерименту професор Коупленд. – Крім того, знайти час для тривалої прогулянки завжди складніше, ніж для трьох невеликих тренувань»

Джерело

Поділись


Новини партнерів