Яка користь аскорбінової кислоти

Основний активний елемент в складі аскорбінової кислоти — це вітамін C, який є необхідним вітаміном для підтримки організму і імунітету на хорошому рівні.

Аскорбінова кислота — це з’єднання органічного характеру, що мають родинні зв’язки з такою речовиною як глюкоза. Аскорбінова кислота це один з основних кислотних елементів в організмі людини, передає Ukr.Media.

Про користь аскорбінової кислоти

Функціональні здатності аскорбінової кислоти спрямовані на відновні процеси та налагодження роботи метаболічних процесів.

Основний активний елемент в складі аскорбінової кислоти — це вітамін C, який є необхідним вітаміном для підтримки організму і імунітету на хорошому рівні. Тому дану кислоту часто називають просто вітаміном C. Аскорбінова кислота часто зустрічається в природі, вона міститься у багатьох фруктах і в деяких овочах.

Аскорбінова кислота за своїми властивостями є білим або світло-жовтим порошком, який має кислуватий смак. Крім того, цей вид кислоти дуже добре розчиняється у рідинах, надаючи кислий відтінок смаку воді, в якій вона буде розчинена.

У 1932 році, коли вперше був знайдений вітамін С, на його частку покладали величезні плани. Але експерименти показали, що за допомогою аскорбінової кислоти можна лише підтримати організм людини і запобігти різним хворобам.

При отруєнні аскорбінова кислота нормалізує процеси, пов’язані з окисленням і відновлює нормальну середу в організмі людини. У випадках отруєння доза аскорбінової кислоти може скласти до 0,25 мл на 1 кг ваги.

Нестача вітамінів в період зміни сезонів, також привід для вживання аскорбінової кислоти. Це може бути як лікарський препарат, так і фрукти і овочі які містять вітамін C , які необхідно додати в повсякденне меню. Це допоможе зміцнити імунітет і легше перенести такий період.

Користь аскорбінової кислоти

Про користь аскорбінової кислоти можна судити за симптомами її нестачі. Відсутність належної кількості вітаміну C можна помітити при наступних симптомах:

Блідість шкірного покриву;

Ослаблення імунітету;

Збільшений час затягування ран;

Кровоточивість ясен, хиткість зубів;

Загальні нездужання;

Неспокій і поганий сон;

Болі в нижніх кінцівках (особливо п’яти і ступні).

На те, щоб ці симптоми не з’явилися, і діє аскорбінова кислота. Так само вона буде корисною при їх наявності.

Протипоказання

Якісний препарат аскорбінової кислоти сам по собі – є безпечним. Але це далеко не означає, що можна їсти аскорбінку пачками. Ряд протипоказань на цей препарат все-таки є.

Основа проблем в передозування вітаміну C, в якої теж немає нічого страшного, але це тільки для здорових людей, а ось тим, у кого проблеми зі шлунком (гастрит, виразка) вживання такої кількості кислоти може викликати ряд ускладнень.

Препарати не сумісні з прийомом аскорбінової кислоти

Аскорбінову кислоту не слід вживати разом з препаратами, в яких міститься велика кількість заліза, кофеїну, вітаміну В12, фолієвої кислоти. Більш повну та детальну інформацію щодо сумісності краще прочитати в анотації, вона є в кожної упаковки.

Слід знати перед вживанням аскорбінової кислоти

Застосування аскорбінової кислоти залежить від конкретних факторів.

По-перше, потрібна лікарська консультація,

По друге потрібно купити аскорбінову кислоту в таблетках або рідини в аптеках великої мережі, це дуже важливо адже підроблені препарати все більше трапляються на прилавках.

Вживати цей препарат краще після їжі. Дози для проведення профілактичного лікування авітамінозу 50-100 мг для дорослої людини на добу.

Для дітей норма 25-75 мг. Звичайно, ця доза залежить від маси тіла людини і його віку. Більш великі дози застосовуються при хворобах у ході інтенсивного лікування препаратом.

Вживаючи аскорбінову кислоту необхідно дотримуватися потрібну дозування, уникати несумісних препаратів і проконсультуватися з лікарем.

На жаль багато людей думають, що вітаміни не бувають зайвими, але за фактом надлишок вітамінів часто піддає організм стресу і робить його вразливим до хвороб. Найчастіше надлишок вітамінів шкідливіше, ніж їх недолік, хоча зустрічається рідше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів