Медики назвали кілька способів, які допоможуть позбутися від герпесу за один день

Герпес – застуда на губах – це боляче, неприємно і некрасиво.

Коли на губах з’являються маленькі болючі виразки, ми найчастіше просто перечікуємо пару днів, поки вони не зникнуть. Але ці дні перетворюються на справжню муку: боляче говорити, жувати, не хочеться нікому показуватися на очі …

А що робити, якщо у вас важлива зустріч або інтерв’ю?

Тоді ці поради для вас: вісім способів позбутися від застуди всього за один день і повернути собі здорові губи.

1. Локриця (солодка)

Для когось це тільки ліки, для інших – ласощі, а у багатьох цей смак викликає огиду. Але позбутися від герпесу локриця (вона ж солодка) точно допоможе.

Якщо у вас є локричний порошок, його потрібно змішати з водою і нанести на виразки.

Можна використовувати знайомий з дитинства настій кореня солодки з аптеки: його можна і на виразки нанести, і прийняти всередину – для зміцнення імунітету.

2. Олія м’яти

Олія м’яти допомагає зупинити розмноження бактерій. Ватною паличкою обережно нанесіть її на виразки. Олія допоможе позбутися від герпесу, а м’ятний запах зробить ваш день приємнішим.

3. Олія чайного дерева

Олія чайного дерева має безліч корисних властивостей. Крім усього іншого, вона допоможе швидко зупинити розвиток герпесу, особливо на ранній стадії.

Відчувши біль на губі, нанесіть на виразку трохи олії. Краще робити це постійно протягом дня.

4. Молоко

Багато людей відносяться до цієї поради скептично. Але комусь вона допомагає, і немає іншого способу з’ясувати, чи підійде вона вам, крім як просто спробувати.

Поставте склянку молока в холодильник на ніч. Потім умочіть в нього ватний диск і прикладіть до хворого місця. По можливості, краще робити це постійно протягом цілого дня.

5. Перекис водню

Перекис водню – універсальний бактерицидний засіб. Тому він відмінно підійде для обробки виразок, які вже почали кровоточити.

Також можна приготувати компрес з 2 чайних ложок перекису і 50 мл води. Змочіть в ньому шматочок вати і прикладайте до хворого місця.

6. Часник

Часник дуже корисний для нас, особливо в холодну пору року. Завдяки своїм антибактеріальним властивостям, він допоможе впоратися і з герпесом.

Розімніть часточку часнику і за допомогою ватки нанесіть кашку на хворе місце.

7. Лід

Звучить надто просто, але багатьом це допомагає. На ранній стадії зупинити розвиток герпесу допоможе звичайний лід.

Як тільки відчуєте свербіння і печіння на губах, прикладіть шматочок льоду. Якщо зробити це вчасно, є шанс, що вам не доведеться пізніше боротися з симптомами.

8. Екстракт ванілі

Якщо ви любите випічку, і у вас на кухні знайдеться екстракт ванілі, нанесіть невелику кількість на виразки 4-5 разів на день.

Оскільки екстракт, як правило, містить алкоголь, він швидко знезаражує виразки і перешкоджає розмноженню бактерій.

Запалення швидко почне спадати, хворобливі відчуття зникнуть, і ви знову можете насолоджуватися життям!

Згідно з медичною статистикою, близько 25% людей в світі є носіями вірусу герпесу. Звичайна застуда, нестача вітамінів, стрес – і ось ваші губи знову покриваються хворобливими виразками.

Всі ці поради допоможуть позбутися від симптомів, але краще навіть не допускати їх появи. Тому висипайтеся, не забувайте про вітаміни, зміцнюйте імунітет. І, звичайно, будьте завжди здорові!

Джерело

Поділись


Новини партнерів