Потужний овоч для позбавлення від діабету і зайвої ваги

Напрочуд потужні цілющі властивості! Цей овоч варто включити у свій раціон харчування!

Окра – один з кращих лікарських овочів! Ми пропонуємо вам пізнати користь окри, дізнатися про те, чому вона являється безперечно кращим овочем і чому її варто додати у свій раціон харчування!

Окра використовується в різних кулінарних і лікарських рецептах. Цей овоч має високу цілющу і харчову цінність. Його можна з’їсти в сирому вигляді, приготованим різними способами.

Окра (бамія) допомагає в нормалізації рівня цукру в крові, усуває закрепи, очищає і покращує роботу усієї дихальної системи і не лише!

У бамії дуже довгий список переваг для здоров’я:

Багате джерело волокна: допомагає поліпшити переварювання їжі і регулює роботу кишківника. Розчинне волокно, пектин, розбухають в кишківнику і допомагають легше усунути відходи з кишківника.

Лікує діабет: переваги окри при діабеті неймовірні.

Окра має інсуліноподібні властивості, які допомагають понизити рівень цукру в крові. Eugenol, тип волокна, знайденого в окрі, допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, стримуючи швидкість, з якою цукор всмоктується з кишкового тракту.

Для сильних кісток: вітамін Д є супутнім чинником життєвого процесу згортання крові, разом з фолатами, він відновлює щільність кісток, зміцнює суглоби і запобігає остеопорозу.

Для астми: антиоксидантні, протизапальні властивості окри і вміст великої кількості вітаміну C, зменшують появу симптомів астми і запобігають нападам.

Бронхіт і пневмонія: відвар з листя окри використовується при лікуванні бронхіту і пневмонії. Це чудовий домашній засіб для лікування застуди і грипу.

Усуває закрепи: окра багата волокном, що допомагає пом’якшити стілець, полегшує належне всмоктування води, усуває токсини, змащує товстий кишківник і забезпечує легкі рухи кишківника.

Знижує ризик раку товстої кишки: нерозчинна клітковина, знайдена в окрі, очищає кишковий тракт, зменшуючи ризик розвитку раку прямої кишки. Велика кількість антиоксидантів в окрі допомагає захистити імунну систему від шкідливих вільних радикалів і запобігти мутації клітин.

Запобігає ожирінню: окра містить мінімум калорій, а велика кількість волокна допомагає довго не відчувати голоду і менше їсти.

Знижує рівень холестерину: окра містить розчинний пектин, який допомагає понизити рівень холестерину і запобігає атеросклерозу.

Очищаючий засіб для шкіри: волокно і вітамін С, який містить окра, допомагають усунути зморшки, запобігають пігментації шкіри, усувають вугри, псоріаз і інші хвороби шкіри.

Відновлює волосся: прозорий слиз надає сили безживному волоссю. Вона приносить користь волоссю по-різному і діє як відмінний кондиціонер для волосся, зволожуючий крем для шкіри голови, бореться з лупою і вошами, та надає блиску вашому волоссю.

Детоксикація: волокно не лише допомагає усунути закрепи, але і зв’язує холестерин і жовчну кислоту, усуваючи токсини і очищаючи печінку.

Підсилювач імунітету: велика кількість антиоксидантів і вміст вітаміну С роблять окру хорошою імунною бустерною їжею. Інші важливі мінерали, такі як магній, марганець, кальцій і залізо, борються з шкідливими вільними радикалами і сприяють здоровій імунній системі.

Покращує зір: окра містить бета-каротини ( вітамін А), ксантин і лютеїн, антиоксидантні властивості, запобігаючи таким проблемам очей, як катаракта і глаукома.

Запобігає анемії: залізо, фолієва кислота і вітамін Д допомагають у формуванні гемоглобіну, згортанні крові і виробництві червоних кров’яних тілець, забезпечуючи хороший захист від анемії.

Лікує виразки: вона допомагає нейтралізувати кислоти і забезпечує хороше захисне покриття стінок травного тракту, прискорює загоєння виразок.

Багате джерело білку: насіння окри є відмінним джерелом першокласних рослинних білків і олій, збагачених амінокислотами, такими як триптофан, цистин і інші амінокислоти сірки.

Покращує роботу кровоносної системи: Дослідження показують, що вживання великої кількості фруктовоїдів, флавоноїдів і вітаміну C, допомагає підтримувати структуру кровоносних судин.

Пробіотики: хороші бактерії (пробіотики), в кишківнику, допомагає підтримувати вживання окри, що значною мірою сприяє здоров’ю кишкового тракту. Це допомагає біосинтезу комплексу вітаміну В, подібно до того, як йогурт допомагає тонкому кишківнику.

Джерело

Поділись


Новини партнерів