Чому лікарі не радять пити воду з лимоном?

Кажуть, що вранці обов’язково потрібно випивати скланку води, – і бажано з лимоном. Але чи так це насправді?

Воду з лимоном цінують за багато якостей. Стверджується, що такий напій допомагає схуднути і оздоровитися в цілому. У той же час у медичних фахівців є доводи, згідно з якими корисні властивості води з лимоном є скоріше міфом, ніж правдою.

Наприклад, щодо того, що така вода вкрай ефективно зміцнює імунітет, медики відзначають: в організм, завдяки її вживанню, потрапляє занадто незначна кількість корисних речовин. Зокрема, того ж вітаміну С (ну скільки його в одній-двох часточках лимону?). Так що градус користі тут точно невисокий.

Чи може вода з лимоном прискорювати обмін речовин і покращувати травлення? Думка експертів така: у часточках лимона в воді міститься зовсім не та кількість клітковини і пектинів, які б могли активізувати обмін речовин. Класти ж в воду більше лимона може бути просто небезпечним, так як кислота з цього виду цитрусових занадто агресивна для слизових тканин. В цілому слід знати, що вода з лимоном може не підходити для вживання людям з різними порушеннями шлунково-кишкового тракту, при яких необхідно уникати кислоти в раціоні.

Часто можна почути про те, що вода з лимоном очищає організм від токсинів і допомагає схуднути. Багато дієтологів вважають це надуманим. На їхню думку, вода з лимоном допомагає худнути не ефективніше за звичайну воду.

Але слід зазначити, що пиття води дійсно дозволяє стати стрункішою, – проте не завдяки очищенню від токсинів. Пиття води дозволяє заповнювати шлунок і вживати меншу кількість калорій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів