Як правильно завершити піст?

Якщо ви постили усі 40 днів Великого посту, то варто обережно змінювати власний раціон. У останній тиждень під забороною залишається уся їжа тваринного походження, алкоголь та солодощі.

Переїдати під час посту не рекомендується. Але ось в день Пасхи люди смакують з особливим завзяттям. Вони змітають все, що стоїть на святковому великодньому столі і щедро запивають вином та іншими спиртними напоями.

Так виходити з посту категорично не можна. Можуть з’явитися серйозні проблеми зі здоров’ям, починаючи від банального отруєння і закінчуючи захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту.

Медики підказали, як правильно “вийти” з Великого посту:

1. Першими в раціон слід вводити яйця і молочні продукти, а потім вже м’ясо.

2. М’ясо і м’ясні субпродукти вживати маленькими порціями 1-2 рази на день.

3. Порції їжі на Великдень і після неї повинні бути помірними;

4. В тарілку не потрібно накладати всього, але дуже мало, адже у вашого організму буде стрес.

5. Пити по склянці води перед кожним прийомом їжі за 20-30 хвилин і після неї, а ось під час – не варто.

6. Впродовж двох тижнів після посту дотримуватися низькокалорійної дієти.

7. Основою раціону на “виході” з посту повинні бути овочі, фрукти і каші.

8. Помірно вживати спиртні напої, краще – келих червоного сухого вина за святковим столом і не більше.

9. Борошняне, гостре, копчене, смажене краще не їсти одразу після посту, та й потім такі страви приносять мало користі, тому зловживати ними не варто

Прислухайтеся до порад дієтологів і виходьте з пісної 40-денної дієти з розумом, інакше проблем зі здоров’ям і зайвої ваги не уникнути.

Джерело

Поділись


Новини партнерів