8 причин, чому про вітамін Е повинна знати кожна жінка

Вітамін E — це магічна палочка, в медицині його називають такоферол.

Це сильний антиоксидант, який допомагає нейтралізувати дію токсинів, а також запобігти утворенню в організмі канцерогенів.

Корисні властивості цього вітаміну зарекомендували себе у лікуванні та профілактиці онкологічних захворювань, хвороби Альцгеймера, фіброзних захворювань грудей.

До корисних властивостей вітаміну Е також можна віднести: нормалізацію роботи чоловічої та жіночої репродуктивної систем, вплив на ендокринну, нервову та серцево-судинну систему, його використовують для лікування астми та діабету.

Медики вітамін Е призначають при великих фізичних навантаженнях та нервових напруженнях. Людям похилого віку цей вітамін допомагає зберегти ясність розуму та міцну пам’ять.

А ось у чому користь вітаміну Е для волосся та шкіри:

1. Зволоження шкіри.

Якщо додати у звичайний крем трохи вітаміну Е (з капсули), через кілька днів обличчя засяє!

2. Запобігає старінню шкіри.

Такоферол сприяє швидкому утворенню колагену – який відповідає за пружність та гладкість шкіри.

3. Допомагає при сонячних опіках.

Вітамін E використовують як ліки від сонячних опіків. Завдяки антиоксидантам в його складі, прискорюється загоєння шкіри.

4. Зменшує пігментацію та шрами.

Виявляється, що група Е може знизити рівень пігментації на обличчі до мінімуму, активні елементи впливають на меланін, тим самим гальмуючи процеси його розвитку і прояви. Для цього треба наносити на пошкоджену шкуру розчин з вітаміну Е та оливкової олії ретельно втираючи.

5. Застосовується як очищувач.

Цей вітамін дуже легко пом’якшує шкіру та підтримує сальний баланс. Протирайте обличчя змоченим ватним диском у масляному розчині вітаміну Е двічі на день (він прекрасно видаляє макіяж).

6. Стимулює ріст волосся.

Вітамін Е допомагає у відновленні волосяних фолікулів, та стимулює ріст волосся. Втирайте суміш оливкової олії та вітаміну у кожу голови та залишайте на декілька годин, як маску. Також можна додати вітамін у масло для волосся.

7. Запобігання та профілактика посивіння.

Вітамін E запобігає руйнуванню тканин, що дозволяє зберегти природний колір волосся.

8. Додає здорового блиску волоссю.

Такоферол надає волоссю блиск, зміцнюючи його, та прискорює ріст.

Джерело

Поділись


Новини партнерів