Названі продукти, які не потрібно їсти після 40-ка

Вживання деяких продуктів краще контролювати завжди, але у віці після 40 років їхню присутність у вас на столі потрібно зводити до нуля.

Зокрема, особливо важливо після настання 40-річчя обмежувати себе в кількості цукру. Недавнє кардіологічне дослідження, що проводилося в США, показало: люди старше 45 років, які вживали щодня понад 700 грамів солодких напоїв, в тому числі фруктові соки, – набагато частіше вмирають від наслідків захворювань серцево-судинної системи.

Висновок вчених з цього приводу такий: чоловіки у віці після 40 років не повинні вживати більше 36 грамів цукру в день, жінки не повинні вживати більше 20 грамів в день. Це, відповідно, 7 і 4 чайних ложки.

Цілісні фрукти можна вживати, не враховуючи цих цифр. Все інше в раціоні харчування повинно підкорятися вищезгаданим нормативам цукру.

Також на п’ятому десятку років потрібно перестати їсти вироби з білого борошна. Особливо, випічку, яка містить багато непотрібного для організму крохмалю, що приводить до швидкого зростання цукру в крові.

Експерти порадили любителям печених виробів готувати самостійно, контролюючи додавання в них цукру і використовуючи замість білого борошна вівсяне або борошно з додаванням висівок, які є джерелом корисної клітковини.

Сіль після настання 40-річчя теж вимагає до себе особливого ставлення. За даними НТВ, середньостатистична людина за рік з’їдає зайвих 4,5 кілограма «білої смерті». На цьому тлі розвиваються всі передумови до виникнення гіпертонії, інфарктів і інсультів.

Важливо пам’ятати, що солі дуже багато в готових продуктах, нагадали фахівці.

Продукти з трансжирами – ще один приклад нездорового харчування. Трансжири відносяться до дешевих видів жирів, що складаються з трансізомерів жирних кислот, одержуваних таким способом переробки, який робить їх небезпечними для судин і серця.

Такі жири сприяють швидкому накопиченню холестерину. Їх головне джерело – це різні види маргарину, які охоче використовуються в промисловому виробництві кондитерських виробів. Містяться трансжири і в смаженій на олії їжі.

Крім цього, після 40 років потрібно зменшувати кількість уживаного м’яса. Перш за все, це стосується продукту в переробленому вигляді – завжди краще з’їсти шматок пісного відвареного м’яса, ніж ковбаси.

Джерело

Поділись


Новини партнерів