Дієтологи озвучили чотири основні причини набору зайвої ваги

Люди практично завжди самостійно провокують набір надлишкових кілограмів, вважають фахівці.

На думку вчених, існує всього 4 фактора, які впливають на зростання жиру в тілі і зміни фігури. Якщо людина набирає масу, значить, включається механізм як мінімум одного з них.

Зловживання калоріями. Переїдання – бич сучасних людей. Фахівці кажуть, що багато в чому цьому сприяє брак часу: у вічно зайнятоъ і багато працюючої людини просто немає вільних годин на те, щоб спокійно і неквапливо, як того вимагає здорове харчування, поснідати, пообідати і повечеряти (плюс перекушування).

Все робиться поспіхом, а в такому режимі відчуття насичення настає з запізненням. Як підсумок, отримуючи доступ до їжі, люди з’їдають занадто багато.

Низький рівень фруктів і овочів в раціоні.Дієтологи радять вживати щодня не менше 300 грамів рослинної продукції в свіжому, вареному або тушкованому вигляді, – це джерело клітковини, що очищує кишечник від “харчового сміття” і надлишків жиру.

Люди, які взагалі не їдять фруктів і овочів, ризикують набрати за рік 5-10 кілограмів додаткової ваги.

Нестача фізичної активності. Необхідно рухатися хоча б по 30 хвилин в день, що, загалом, є низьким рівнем активності.

Проблема в тому, що багато хто не дотримуються і цього скромного нормативу. Сучасні люди занадто багато часу сидять.

Нехтування питним режимом. Ніхто не хоче пити просто воду, хочеться чогось смачнішого. Але якщо ви п’єте менше півтора літра чистої води на день, це рано чи пізно позначиться на фігурі.

Вживання недостатньої кількості води веде до уповільнення обміну речовин, оскільки через брак вологи важче виводяться токсини і залишки переробленого жиру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів