Речі, які не варто робити після прийому їжі

Любите поїсти і одразу лягти подрімати? Так робити не можна!

Їсти фрукти
Фрукти, з’їдені після основного прийому їжі, стикаються з нею і починають блукати і закисати. Це порушує травлення. Дієтологи рекомендують їсти фрукти за 1 годину до їжі або через 2 години після.

Пити
Воду не рекомендується пити під час їжі і після. А все тому, що вона розчиняє шлунковий сік і, залишаючи шлунок раніше, ніж їжа, забирає з собою ферменти, необхідні для її перетравлення. В ідеалі пийте воду за 40 хвилин до їжі.

Душ і ванна
Взагалі найкраще приймати душ через годину після їжі, адже він посилює кровотік до рук і ніг. При цьому приплив крові до шлунка зменшується. Травлення сповільнюється, з’являються болі в шлунку.

Спати
Після їжі так і хочеться подрімати, але робити це не варто. Сон буде тривожним, адже в цей час ваш шлунок буде інтенсивно працювати.

Куріння
Курити медики не рекомендують взагалі, але якщо вже не можете позбутися від цієї згубної звички, то хоча б не робіть це після їжі. Куріння зменшує кількість кисню в крові, що призводить до спазму кровоносних судин. Таким чином, порушується робота травного тракту, що тягне за собою збої в усьому організмі. Куріння після їжі частіше викликає болі в черевній порожнині.

Джерело

Поділись


Новини партнерів