Ця спеція здатна покращити травлення та позбавити організм від паразитів

Лікувальні властивості гвоздики широко використовуються в китайській медицині. Ця запашна спеція здатна вилікувати безліч хвороб завдяки унікальному складу. У гвоздиці міститься провітамін А (бета-каротин), вітаміни групи В, вітамін С, вітамін Е, Омега-3 жирні кислоти, ефірна олія і різні мінерали.

Склад прянощі і правда вражає, прицьому всі речовини працюють! Якщо кожного дня жувати суху гвоздику можна забути про надокучливі ангіни та фарингіт.

Сушена гвоздика має безліч інших якостей. Дізнавшись про всі, ти неодмінно купиш собі пару пакетиків цієї напрочуд дешевої спеції! Вартість її смішна у порівнянні з багатьма спеціалізованими лікарськими засобами, але з проблемами ці сухі бутони справляються відмінно.

Як застосовувати сушену гвоздику

1. ДЛЯ ОЧИЩЕННЯ ВІД ПАРАЗИТІВ

Позбутися від глистів дуже просто. Потрібно всього лише розжувати кілька бутонів сушеної гвоздики за 30 хвилин до їжі! Робити так необхідно 2 рази на день. Це сильна профілактична міра, якщо глистів немає. Якщо вони є – організм буде повністю очищено від паразитів відразу ж.

Один сушений бутон гвоздики на 20% складається з ефірної олії, яка містить ароматичні речовини евгенол, каріофілен і іланг. Також в гвоздиці присутня величезна кількість дубильних речовин.

Завдяки настільки насиченому складу гвоздики бояться не тільки глисти, а й інші хвороботворні мікроорганізми: наприклад, золотистий стафілокок, дифтерійна паличка і навіть туберкульозна паличка.

2. ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ПОРОЖНИНИ РОТА

Можна сміливо замінювати жуйку сухими бутонами гвоздики! Якщо взяти за звичку жувати цю суху пряність кожен день, можна забути про стоматит, пародонтоз і запалення ясен.

Ефірні олії, які є в гвоздиці, приберуть неприємний запах з рота і не дадуть йому з’явитися знову. Це натуральний засіб, який є набагато ефективнішим ніж звичайні ополіскувачі для ротової порожнини! А вартує ця суха спеція – копійки.

Якщо ви помітили перші ознаки ангіни або запалення горла, пожуйте пару маленьких гвоздичок. Горло моментально перестане боліти, хвороба буде зупинена! Спосіб, який допомагає завжди.

3. ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ТРАВЛЕННЯ

Гвоздика допоможе посилити травні процеси і налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Для цього потрібно розжувати 2 бутони гвоздики з 1 ч. л. меду за 15 хвилин до прийому їжі.

Обережно, є протипоказання! При виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, а також підвищеному кров’яному тиску не можна застосовувати даний метод. У всіх інших випадках – він рекомендується. Стимуляція травних процесів і нормалізація обміну речовин допоможе швидше схуднути.

Також гвоздика вилікує коліт, метеоризм, допоможе впоратися з гастритом зі зниженою кислотністю.

4. ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ РАКУ

У складі гвоздики присутній евгенол, який уповільнює ріст ракових клітин і перешкоджає появі нових. Існують навіть наукові дослідження на цю тему. У сім’ях, де є погана спадковість, де люди вже хворіли на рак, така профілактика дуже доречна: спеція допоможе поліпшити загальний стан організму і запобігатиме появі серйозних хвороб.

5. ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ТИСКУ

Якщо ви страждаєте від низького тиску, спробуйте використовувати гвоздику! Варто просто розжувати декілька маленьких сухих бутончиків, і ефект буде кращим, ніж від кави. Пройде головний біль, який супроводжує низький тиск, зникнуть млявість і запаморочення.

Людям з нормальним тиском також рекомендовано іноді замінювати чашечку кави гвоздикою. Адже гвоздика – не тільки відмінно бадьорить, але і стимулює захисні сили організму!

Порада
Щоб визначити якість гвоздики, киньте її в воду з силою. Сухий корінець повинен потонути, або ж плавати вертикально, капелюшком вгору.

Якщо гвоздика плаває горизонтально, вона вже не має лікувальних властивостей, на жаль. Це ознака того, що ефірні масла повністю зникли.

Джерело

Поділись


Новини партнерів