Ці поширені продукти підсилюють відчуття голоду

Існують продукти, які, навпаки, насичують мінімально, але провокують ще сильніше почуття голоду через 20-30 хвилин після їх вживання.

Виявляється, деякі продукти, які ми їмо, щоб вгамувати голод, працюють з точністю до навпаки. Справа в тому, що такий перекус тільки «роздуває апетит». Отже, якщо ви не хочете переїдати, вам краще уникати таких продуктів.

Чіпси, крекери і хліб

Рафіновані вуглеводи різко підвищують рівень цукру в крові, тому тоді виділяється велика кількість інсуліну. Інсулін забирає енергію на так зване «зберігання», отже, людина продовжує відчувати голод. Саме тому, наприклад, в ресторанах на столах ставлять безкоштовний хліб, а в барах – снеки.

Солодощі

Їжа заспокоює ділянки мозку (таламус і гіпоталамус), які керують процесом споживання їжі. Але споживаючи солодощі, ці області залишаються активними. Мозок далі посилає сигнали про те, що шлунок порожній і вимагає їжі.

Продукти з низьким вмістом жиру

Під час жування шлунок починає працювати активніше і виділяються травні соки. Тому, коли ви споживаєте знежирену їжу – шлунок швидко перетравлює спожите і вимагає ще.

Джерело

Поділись


Новини партнерів