4 порад, які допоможуть вам позбавитися від зайвих кілограмів

Коли справа доходить до втрати ваги, людина часто задумується як це зробити. Жоден дієтолог ніколи не рекомендував би голодувати для втрати ваги. Насправді, це може принести більше шкоди, ніж користі. Для ефективної втрати ваги дуже важливо відрізняти здоровий шлях від того який шкодить.

Аюрведа має багато порад по здоровій втраті ваги, ось деякі з них.

1. Почніть свій день з теплої води.  Можливо, ви чули цю пораду і задалися питанням, що може зробити стакан води для вашої втрати ваги. Виявляється, досить багато. Пиття теплої води, коли ви прокидаєтеся, а також протягом дня, є однією з найвідоміших практик Аюрведи. І це науково доведено. Тепла вода підвищує температуру вашого тіла, що прискорює обмін речовин. Це збільшення швидкості метаболізму дозволяє вашому тілу спалювати більше калорій протягом дня.

2. Найщільніша їжа – опівдні:  згідно Аюрведі, здорова травна система відіграє величезну роль в здоровій втраті ваги. Щоб прискорити втрату ваги, ваша травна система повинна бути дійсно сильною і активною. Аюрведа радить, щоб ви їли найщільнішу трапезу дня опівдні, коли метаболізм знаходиться на самому сильному рівні.

3. Запаліть свій травний вогонь:  як уже згадувалося, гарна травна система може творити чудеса для управління вашою вагою. Згідно «Повної книги аюрведичних домашніх засобів захисту», написаної Вастеном, «однією з кращих трав для розпалювання метаболізму є імбир. Перед кожним прийомом їжі нарізати і натерти трохи свіжого імбиру, додати кілька крапель соку лайма і дрібку солі і жувати. В якості альтернативи, ви можете просто нарізати тонкі скибочки імбиру, щіпку солі і жувати це ».

4. Використовуйте гострі спеції : Не відкидайте спеції. Деякі з них можуть допомогти прискорити втрату ваги. Згідно Аюрведі, використання гострих спецій при приготуванні їжі може допомогти спалювати жир. Багато спецій, такі як кмин, коріандр, фенхель, кардамон, імбир, кориця, гарні для розпалювання пожежі жироспалювання. Ви також можете включити ці спеції в напої.

Дотримуючись цих простих порад, ваша мета по зниженню ваги може бути досягнута швидше. Але цілісний режим втрати ваги – це комбінація багатьох факторів, таких як дієта, тренування, цикл сну і т. д. Якщо ви вже хочете схуднути досить довго і не можете цього зробити, незважаючи на кращі поради, можливо, потрібно проконсультуватися з лікарем. Це може бути побічним ефектом медицини або стану здоров’я.

Поділись


Новини партнерів