Напої, які розбудять вас краще за будь-яку каву

Всі люди в світі діляться на дві категорії: ті, хто починає день з кавою за традицією і заради задоволення, інші ж п’ють цей міцний напій виключно заради його підбадьорливої властивості. Саме людям з другої категорії присвячується ця стаття.

Випити каву хочеться завжди, особливо в холодну пору року. Нічого дивного, адже сонця немає, світловий день коротший, енергії мало, і ми всіма можливими способами намагаємося збадьоритися і зігрітися.

Якщо ви не обожнюєте каву, а п’єте її тільки заради того, щоб розбудити організм, тоді вам піде на користь наступна інформація. Чи знаєте ви, що кава – далеко не найнадійніший будильник для втомленого організму? Не вірите, тоді читайте.

Корисні джерела енергії на весь день

Чай з імбиром

Чай з імбиром – нереально корисний напій, який є не просто природним енергетиком для вашого організму, але і джерелом вічної молодості і краси. Один тільки запах такого чаю змусить прокинутися навіть бурого ведмедя в найхолоднішу зиму. А його властивості не зупиняються тільки на альтернативній заміні кофеїну.

По-перше, чай з імбиром – це перший і останній напій для всіх, хто намагається схуднути, адже імбир допомагає прискорити метаболізм і швидко розщеплює жири. Також імбир допомагає нашому імунітету встояти перед сезонними захворюваннями. А крім вище перерахованих властивостей, імбир ще дуже корисний для людей, які займаються розумовою працею, тому що він допомагає концентрувати увагу.

Вода з лимоном

Для людей, які стежать за здоровим харчуванням, давно відомо, що починати свій ранок варто зі склянки теплої води з лимоном. Такий напій не просто здатний підбадьорити організм, а й має багато інших корисних властивостей.

По-перше, допомагає схуднути і прискорити обмін речовин. По-друге, він відмінно очищає кров і прекрасно справляється з високим тиском. Ну і, нарешті, дарує вашій шкірі красу і свіжий вигляд, допомагає зняти втому.

Гранатовий сік

Гранатовий сік за вмістом калію виграє не тільки каві, а й іншим сокам. Він здатний тонізувати організм з користю для здоров’я, тому що на відміну від терпкої кави, не прискорює серцебиття. Також гранатовий сік дуже корисно пити навіть вагітним жінкам і маленьким дітям.

Зелені смузі

Дуже добре справляються з роллю напою для підвищення бадьорості зелені смузі. Ви можете їх робити з петрушки, огірка, селери, ківі, броколі, шпинату, яблук, одним словом, з будь-яких зелених фруктів і овочів.

Такий корисний напій рятує всіх моделей від постійного відчуття голоду завдяки своєму насиченому складу. До речі, готуючи його, ви можете за смаком додавати туди мед, какао і навіть банан.

Матча лате

Цей корисний напій прийшов до нас з Китаю і Японії, де його п’ють усі – від малого до великого. Він діє, як кава, але, уявіть собі, з більш тривалим ефектом.

Зелений чай матча допомагає вивести токсини з організму і знизити вагу. Він запускає природний обмін речовин і з легкістю допомагає спалювати непотрібні запаси жирів.

Зелений чай

Були часи, коли зелений чай тільки прийшов до нас, як щось модне і сучасне. І тільки завдяки своїй реальній користі, витіснив багато ранкових напоїв з нашого раціону.

Зелений чай не просто дарує бадьорість всьому організму, але і має багато антиоксидантів, які очищають кров і дарують потік енергії. Також його перевага в тому, що його смак можна урізноманітнити не менш корисними добавками: лимоном, імбиром, м’ятою.

Горіхові смузі

Горіхові смузі не тільки корисні, але і шалено смачні. Готувати їх теж досить просто за допомогою блендера. Ви можете вибрати будь-які горіхи, додати туди мед, какао і навіть молоко.

Таке джерело здоров’я значно покращує роботу головного мозку і знімає втому. Крім того, він дуже сподобається дітям.

Джерело

Поділись


Новини партнерів