10 ознак того, що ви п’єте мало води

Недостатня кількість води провокує безліч проблем. Поки організм натякає вам про проблему, Ви вперто цього не помічаєте.

Сухість в роті

Якщо Вас переслідує це неприємне відчуття, значить, прийшла пора випити склянку води. Сухість у роті також може бути спровокована прийомом деяких ліків.

Суха шкіра

Потріскана суха шкіра – явний сигнал, що в організмі порушений водний баланс. Вона дуже чуйно реагує на рівень води, так що будьте уважні.

Головний біль

У супроводі з однією з перших двох ознак головний біль дає знати про те, що організму не вистачає води.

Біль у суглобах

Споживання достатньої кількості води не зможе вилікувати артрит, але допоможе полегшити хворобливі відчуття. Вода – це “мастило” для суглобів.

Зменшення м’язової маси

М’язи в основному складаються з води. Очевидно, що чим менше води в організмі, тим менше м’язової маси. Питна вода до, під час і після тренування допоможе організму впоратися з навантаженнями і залишатися в тонусі.

Запаморочення

Це ще одна ознака зневоднення організму. До речі, це не єдина причина запаморочення. Прийом деяких снодійних пігулок може викликати такий же ефект.

Голод

Коли в організмі спостерігається недостатня кількість води, Вашому організму починає здаватися, що він має потребу в їжі. Переконайтеся, що Ваш голод не пов’язаний з зневодненням.

На дієті Вам варто бути стриманими в усьому, крім води. Вона допоможе Вам скинути зайві кілограми.

Сонливість

Загальна млявість і сонливість – це відгук організму на зневоднення. Таким чином він намагається увімкнути режим економії води.

Проблеми з травленням

Через відсутність води кількість слизу в шлунку зменшується, що дозволяє шлунковій кислоті завдати серйозної шкоди. Зневоднення призводить до печії і розладів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів