Цей сік здатен підвищити імунітет та суттєво покращити ваш сон

Якщо у вас є проблеми зі сном або ви страждаєте від слабкого імунітету – рекомендуємо почати вживати вишневий сік. Це не лише корисно, а й смачно!

Дослідники виявили, що вишневий сік є рішенням для тих, хто важко засинає і з великими труднощами встає з ліжка вранці, а також для спортсменів, яким важливо відновитися після серйозних фізичних навантажень.

Міжнародна команда вчених виявила, що коли здорові дорослі щодня вживали 2 склянки терпкого вишневого соку, вони спали в середньому на 39 хвилин довше. Вони також помітили, що ці люди рідше прокидалися вночі, ніж до того, як почали пити вишневий сік. Дослідження за участю 20 осіб проводилося в університеті Нортумбрії, а його результати з’явилися в Європейському журналі “Nutrition”.

Кожна порція соку, який учасники дослідження вживали 2 рази на день, вранці і ввечері, містила еквівалент 90 – 100 г терпкої вишні. Вся справа в тому, що ці ягоди містять значну кількість мелатоніну, який сприяє розслабленню і засипанню. Також вчені помітили, що застосування соку вишні сприяє відновленню після фізичних навантажень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів