Сир не завжди може бути корисним для організму

На перший погляд, користь сиру – факт очевидний і незаперечний. Але все ж сліпо вірити в непогрішність цього кисломолочного продукту не варто.
Всім нам відомо, що натуральний сир володіє величезним переліком корисних властивостей. Однак, останні дослідження, які провели іноземні вчені, допомогли виявити деякі негативні впливи цього кисломолочного продукту.

Сир – повноцінне джерело білка, який організмом засвоюється дуже легко. Мало того, в сирі величезна кількість вітамінів групи В і РР.

Цей продукт здатний зміцнити серцево-судинну систему, відновити роботу травного тракту, зміцнити опорно-руховий апарат і підвищити імунітет.

Однак, сир несе в собі і певну небезпеку для споживача. Варто розуміти, що це продукт бродіння, і при неправильному виготовленні або в разі неправильних умов зберігання, в сирі створюються оптимальні умови для розвитку кишкової палички. А вона, в свою чергу, здатна провокувати різні захворювання в організмі.

Недобросовісні виробники додають в сир стабілізатори, які можуть викликати алергію, хоча за своєю природою цей продукт гіпоалергенний. На думку, експертів, оптимальна жирність магазинного сиру – від чотирьох і до вісімнадцяти відсотків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів