Якщо у вас сверблять долоні – це може свідчити про наявність небезпечного захворювання

Якщо засвербіла долоня – це до грошей, стверджує народна мудрість. Але вчені стверджують, що подібна симптоматика може сигналізувати про серйозну проблему з організмом: свербіж в долонях, наприклад, виникає при небезпечних порушеннях в печінці і діабеті.

У деяких випадках лікарі рекомендують звертатися за професійною медичною допомогою.

«Якщо людина відчуває свербіння долонь разом з такими симптомами, як утруднене дихання, вона повинна негайно звернутися за медичною допомогою. Це може вказувати на реакцію шкіри, яка призводить до анафілаксії або утруднення дихання. Якщо причина свербіння долонь невідома, то необхідно звернутися до лікаря, щоб з’ясувати причину», – заявили фахівці на сторінках “Medical Insider”.

Іноді сверблячка в долонях може бути симптомом нервових розладів, які приводять людину до стресу. Крім того, за словами медиків, у такого свербіння може бути фізіологічна причина – дисфункції нервів руки. При цьому також можуть мати місце оніміння, слабкість, больові відчуття в кистях рук.

Таке важке захворювання як цироз печінки також може проявлятися через чвербіж у долонях. З великою ймовірністю запідозрити порушення в роботі печінки можна, якщо одночасно з цим виявляються такі симптоми, як нудота, біль в суглобах, діарея, темна сеча, жовтизна шкіри.

Сверблячка в долонях нерідко виникає і при діабеті. Дане захворювання підвищує рівень цукру в крові, що може викликати сухість шкіри і, відповідно, провокує свербіж і бажання почухатися.

Якщо свербіж спровокований екземою, то, крім нього, повинні бути присутні й інші симптоми – почервоніння, сильна сухість, пухирі, тріщини та інші видимі ураження шкірного покриву.

Джерело

Поділись


Новини партнерів