7 вітамінів і добавок, на які ви повинні перестати витрачати гроші

Кальцій

Жінкам постійно говорять, що їм потрібно споживати більше кальцію. Але якщо ви вже включили достатню кількість молочних продуктів в свій раціон – у вас, відповідно, вже немає такої необхідності.

Фактично, додатковий прийом кальцію разом з молоком і йогуртом, може бути небезпечним. Достатньо щодня споживати від 400 до 600 мг кальцію, а це саме та кількість, що міститься в склянці 1% молока або 180 грам йогурту, щоб зміцнити кістки і поліпшити сон. Однак споживання понад 1200 міліграмів на день може збільшити ризик інфаркту. Надлишок кальцію може також викликати гіперкальціємію, стан, який може послабити кістки, привести до утворення каменів в нирках і вплинути на здоров’я серця і мозку.

Омега-3

Дослідження показують, що жінки, які не отримують достатню кількість необхідних жирних кислот, включаючи омега-3, піддаються підвищеному ризику втрати кісткової маси, ніж ті, хто регулярно включає жирні кислоти в свій раціон. В одному дослідженні взяли участь жінки старше 65 років з остеопорозом. І у тих, хто вживав GLA-добавку (тип омега-3), протягом трьох років, було менше втрати кісткової маси, ніж у тих, хто отримував плацебо.

Проте, омега-3 також є потужними разріджувачами крові, тому жінки, які приймають ліки для розрідження крові, повинні уникати їх.

Куркума

У деяких дослідження підтверджується, що куркума запобігає деяким видам раку і зменшує запалення. Проте, жінки, які приймають препарати, що розріджують кров, або ті, у кого на носі майбутня операція, повинні проявляти пильність. Куркума, як і омега-3, має ефект розрідження крові.

Магній

Кальцій не є єдиною живильною речовиною, яка потрібна організму для підтримки міцності кісток. У кількох дослідженнях було виявлено позитивні асоціації між споживанням магнію і щільністю кістки.

Проте, жінки, які схильні до діареї, повинні проявляти обережність, оскільки магній може погіршити стан.

Фолієва кислота

Фолієва кислота допомагає запобігти серйозним вродженим дефектам у новонароджених, але якщо ви не вагітні і не плануєте зачаття в найближчому майбутньому, то вам, ймовірно, не потрібно приймати її.

У 1998 році FDA прийняв закон, що вимагає додавати фолієву кислоту до всіх зернових продуктів, включаючи більшість продуктів з хліба, рису і макаронів. З тих пір рівні фолієвої кислоти у жінок збільшилися на 50 відсотків, і менше 1 відсотка населення в даний час відчуває дефіцит поживних речовин.

Вітамін B6

Оскільки вітамін B6 бере участь у виробництві серотоніну і допомагає підтримувати здоров’я шкіри, його активно приймає багато людей. Але ця добавка корисна не для всіх. Пацієнти з мутацією гена MTHFR можуть переносити тільки низькі рівні B6. Якщо вони споживають вітамін в надлишку, у них може розвиватися екзема або оніміння. З огляду на те, що, за оцінками, 33 відсотки населення несе цю генетичну мутацію, найкраще отримувати щоденну дозу B6 разом з продуктами, які мають менш концентровану кількість вітаміну, ніж добавки.

Вітамін А

Згідно з недавнім звітом CDC, менше 1 відсотка населення відчуває дефіцит вітаміну A, поживної речовини, яка відіграє роль у функціонуванні репродуктивної та імунної систем. Тому краще продовжувати вживати продукти, багаті вітаміном А, включаючи солодку картоплю, диню, перці, манго і моркву.

Джерело

Поділись


Новини партнерів