Оливкова олія може виявитися смертельно небезпечною

У певних випадках вживання в їжу оливкової олії може виявитися для людини смертельно небезпечним. Про це заявив учений Мартін Гроотвельд, визнаний фахівцем в області біохімії.

Професор зазначив, що розвитку онкології, поряд з іншим, сприяє нездорове харчування, до якого відносяться не тільки фаст-фуди і подібні страви, але навіть оливкова олія, чиї корисні властивості відомі на весь світ. Згідно з дослідженням, якщо  обсмажувати на ній продукти, відбувається сторазове збільшення токсичних альдегідів, здатних спровокувати розвиток раку. Тому вчений категорично не рекомендує використовувати даний вид олії для смаження, що суперечить поширеній думці, ніби завдяки оливковій олії продукти, які готуються на сковороді, зберігають свої корисні властивості.

Що поки не викликає протиріч у наукових співробітників, так це корисність рослинної олії, одержаної з плодів європейської оливи, в натуральному вигляді. Якщо її вживати в їжу, вона поліпшить травлення, позбавить організм від шлаків, знизить ризик утворення тромбів і пухлин, налагодить процеси метаболізму, нормалізує стілець, оздоровить шкіру, волосся, нігті і суглоби.

Як розповіли фахівці порталу МедікФорум, оливкова олія застосовується не тільки в кулінарії, але також в медицині, косметології та дієтології. Тим, хто прагне знизити вагу, варто пам’ятати: продукт вважається висококалорійним, тому денна норма не повинна перевищувати 2 столові ложки, які можна додати в салат. При надмірному вживанні з’являються зайві кілограми.

У виборі якісної оливкової олії слід керуватися наступними рекомендаціями: місце на прилавку магазину для продукту не повинно знаходитися під впливом прямих сонячних променів, а перевагу варто віддавати скляній тарі. Не менш важливим є і термін придатності, що не перевищує 1 рік.

Джерело

Поділись


Новини партнерів