Як схуднути в максимально короткі терміни?

Нехай календарна весна вже прийшла, але до по-справжньому теплих днів залишилося ще багато часу. Тому пропонуємо вам не гаяти його марно та скласти програму експрес-схуднення, яка допоможе позбавитися від зайвої ваги вже через місяць. Спільно з дієтологом Мариною Копитько і лікарем-фізіотерапевтом Галиною Бойко ми підготували покрокову інструкцію, як схуднути до весни в рекордно короткі терміни.

ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Правильно складений раціон – половина успіху на шляху до ідеальної фігури. Зрозуміло, ніхто не відміняв регулярної фізичної активності, але від того, наскільки ретельно ви дотримуєтеся встановленої дієти, буде прямо залежати і фінальний результат.

Водний режим

Основа основ – це водний режим. Як тільки ви налагодите регулярне споживання чистої негазованої води, ваша вага зрушить з мертвої точки. При цьому важливо пам’ятати, що ні чай, ні кава, ні соки не зможуть замінити її, так як не володіють необхідним ефектом розщеплення жиру. Газована вода також не є підходящою альтернативою: ідеальний варіант – це півтора літра мінеральної води кімнатної температура з додаванням імбиру.

Під забороною

В першу чергу з раціону потрібно виключити: хліб, борошняне і шоколад, а також деякі види овочів і фруктів, багаті крохмалем і глюкозою. Під заборону не потрапляють: рисові і цільнозернові тонкі хлібці, бездріжджові види хліба, гіркий шоколад за сніданком в невеликих кількостях, фрукти, ягоди та овочі з низьким вмістом цукру (чорниця, груша, печені яблука c корицею, всі цитрусові, морква, помідори, селера і огірки).

Сміливо виключаємо з раціону ковбасу, жирні молочні і кисломолочні продукти, за винятком 2% сиру. Від коров’ячого молока краще відмовитися, віддавши перевагу безлактозним продуктам: соєвому, мигдальному, кокосовому – вони краще засвоюються, сприятливо впливають на травну систему, а значить, мрія про плоский живіт швидше стане реальністю.

З особливою увагою слід ставитися до круп. Наприклад, до білого шліфованого рису, до складу якого входить крохмаль, – це не кращий супутник для стрункої фігури. Повністю виключати його з раціону не потрібно, достатньо обмежити його споживання до декількох разів на тиждень або замінити на більш жорсткі сорти дикого і бурого рису. Не варто також захоплюватися мюслями і кашами швидкого приготування через високий вміст вуглеводів.

Основа раціону

Топові продукти для швидкого і безпечного схуднення, які можна і потрібно вживати щодня: знежирений сир, яйця, нежирне м’ясо і біла риба. Не забувайте про овочі та фрукти з поправкою на попередній пункт. Всі овочі рекомендується їсти або сирими, або приготованими на пару. Поєднуйте їх з продуктами з високим вмістом білка (м’ясо птиці, риба та морепродукти), а також з твердими сортами пасти і такими крупами, як кускус, геркулесова каша на воді, гречка і перловка.

СПОРТ

Йога, плавання, функціональний тренінг – вибір тренування сьогодні обмежується тільки вашою фантазією. Немає часу на тренажерний зал? Біг в парку, хайкінг або невелика прогулянка після офісу – головне, не сидіти на місці. Однак якщо перед вами стоїть мета схуднути якомога скоріше, то кращим варіантом стануть заняття з персональним тренером або відвідування групових тренувань по крос-фіту. Через високе навантаження і постійний рух запускається процес спалювання жирів, а метаболізм прискорюється. Важливий момент – після тренування з особливою увагою підходьте до вибору їжі: банан, сир, куряча грудка з овочами стануть найкращою нагородою для організму після інтенсивного тренінгу.

Поділись


Новини партнерів