Які продукти небезпечно запивати кавою

Чашка кави після жирних страв сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові, що загрожує розвитком цукрового діабету.

Про це попереджають американські дослідники.

За їх словами, рівень цукру в крові різко підвищується після самої жирної їжі на 32%.

Коли ж учасники експерименту протягом 5 годин після їжі випивали дві чашки кави, їх рівень цукру збільшувався на цілих 65%.

Вчені пояснили це так – насичені жири заважають організму засвоювати глюкозу, а кофеїн посилює цей ефект.

– Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується занадто часто, – це неминуче позначиться на роботі всього організму, – застерегли вчені.

Джерело

Поділись


Новини партнерів