Небезпечно для здоров’я: 8 помилок, які ми здійснюємо в душі

Дерматологи стверджують, що навіть звичайнісінька водна процедура може істотно зашкодити твоїй шкірі. Більш того, саме через неправильне прийняття душу і виникає дерматит, екзема та інші проблеми.

1. Ти миєшся гарячою водою
Гаряча ванна завдає істотно меншої шкоди шкірі, ніж гарячий душ. Справа в тому, що у ванні вода «стояча», шкіра прогрівається, але не позбавляється захисного шару. А в душі вода проточна, з напором, і вона просто змиває з шкіри ліпідний бар’єр. Через це шкіра стає сухою, починає лущитися і на ній з’являється подразнення. А якщо ти ще й витрешся рушником … Правильна температура води в душі – ледь тепла, практично невідчутна шкірою. Ну і чим прохолодніше – тим краще.

2. Ти миєшся довго
Немає ніякої необхідності стояти під душем більше 5 хвилин, якщо ти користуєшся гелем, милом, або будь-яким іншим засобом для очищення шкіри. Зайшла, намилилась, сполоснулась – і досить!

3. Ти миєшся з милом
Вважаєш, що ти добре вимилась, тільки якщо шкіра «скрипить»? Насправді, це означає, що твоя шкіра зневоднена і залишилася без природного захисного покриття. Радимо тобі переходити на гелі для душу з зволожуючими компонентами, або відразу після душу рясно нанеси на тіло живильний крем.

4. Ти кожен раз використовуєш миючі засоби
Насправді ступінь забрудненості тіла ми сильно перебільшуємо. Якщо ввечері дійсно стане в нагоді гель для душу, то за ніч бруд на тілі не з’явиться, тому і приймати душ з миючими засобами немає потреби. Цілком достатньо просто сполоснути тіло!

5. Ти використовуєш мочалку
Дерматологи усього світу зараз дивляться на тебе і просять: викинь її негайно. Ні в якому разі не можна терти шкіру, її просто потрібно обмивати руками! Якщо ти будеш користуватися скрабом один раз в тиждень, цього буде більш ніж достатньо!

6. Ти любиш сильно ароматизовані гелі
Вони класно пахнуть, але містять занадто багато агресивних для шкіри компонентів. Найкраще вибирати нейтральні гелі, в ідеалі – з маслами в складі.

7. Ти миєш голову кожного разу, коли приймаєш душ
При такому розкладі на твою шкіру потрапляють і шампунь, і бальзам для волосся, і гель для душу. Якщо твоя шкіра суха і чутлива, це стане для неї справжнім випробуванням. Мити волосся достатньо раз в 3 дня, максимум – через день, і краще робити це, нахилившись вперед, щоб засоби для волосся не потрапляли на шкіру тіла.

8. Ти витираєшся
Не поспішай брати в руки рушник, відразу після виходу з душу. Прямо на мокру шкіру краще нанести зволожуючий крем. Так він краще впорається зі своїм завданням. Щоб не стояти мокрою посеред ванної кімнати, дій так: злегка промокни шкіру тіла рушником, нанеси крем або лосьйон, а поки він вбирається, почисть зуби, нанеси креми і сироватки на обличчя, підсуши волосся, якщо мила голову, скористайся дезодорантом і спреєм для стоп … За цей час тіло вбере крем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів