Методи поліпшення зору в домашніх умовах

Очі – важливий орган, від здоров’я якого залежить сприйняття зовнішнього світу. Спосіб життя і вікові зміни негативно позначаються на якості зору. Щоб не допустити його втрати, слід виконувати профілактичні дії.

Вправи для поліпшення зору

Щоб поліпшити кровообіг, потрібно швидко та легко моргати протягом двох хвилин. Таку маніпуляцію варто виконувати кожні дві години, особливо якщо рід діяльності пов’язаний з тривалим проведенням часу за комп’ютером.

Для розслаблення очних м’язів рекомендується міцно заплющувати очі на п’ять секунд, а потім широко відкривати їх. Повторювати дію потрібно не менше десяти разів.

Також добре зміцнює м’язи переклад погляду вліво, вправо. Робити це потрібно повільно десять разів.

При роботі за комп’ютером важливо робити невелику перерву на кілька хвилин щогодини. У цей час можна посидіти із закритими очима.

Всі вправи слід виконувати без окулярів і контактних лінз. Повинна бути спокійна ситуація, не потрібно поспішати.

Масаж

М’які, але інтенсивні масажні рухи допоможуть активізувати роботу кровообігу і зняти втому. Масажу очних яблук потрібно приділяти всього десять хвилин в день. Але вже через місяць стануть помітні перші результати.

Попередньо потрібно добре вимити руки і прийняти зручну позу. Протягом тридцяти секунд потрібно розігрівати долоні, а потім прикласти їх до очей. Повторювати це потрібно сім – десять разів, з кожним разом збільшуючи інтенсивність натиску. По закінченню слід заплющити очі три рази, а потім широко відкрити очі.

Перед початком застосування техніки масажу, рекомендується проконсультуватися з фахівцем. Так як неправильне виконання вправи може привести до погіршення зору.

Масаж очей протипоказаний у разі наявності:

  • Схильності до кровотеч.
  • Онкології.
  • Високої температури.
  • Травм в області очей.
  • Артеріальної гіпертонії.
Харчування

Ряд продуктів володіє корисними вітамінами та мікроелементами, які підвищують гостроту зору. Ними потрібно наситити щоденний раціон.

Чорниця – розширює кровоносні судини, тим самим забезпечує харчування очних клітин. Її вживання сприяє відновленню тканинних механізмів захисту сітківки і стимулює мікроциркуляцію.

Цитрусові містять безліч корисних речовин і вітамінів. Вони сповільнюють старіння кришталиків.

Морква – необхідна для поліпшення якості зору в темний час доби. В її складі велику кількість вітаміну А, він необхідний для адаптації очей до різного висвітлення.

Шпинат – попереджає розвиток катаракти та інших захворювань. Він багатий лютеїном, який відновлює зорові функції і запобігає дегенеративні процеси.

Для синтезу каротиноїдів слід вживати:

  • Гарбуз.
  • Зелений горошок.
  • Хурму.

Обіди повинні бути різноманітними і повноцінними. Прийміть їжу рекомендується кілька разів на день, невеликими порціями. Не можна допускати переїдання, у разі перенасичення організму їжа не повністю перетравлюється і утворює токсини, які негативно позначаються на роботі всього організму.

Слідуючи цим рекомендаціям, вдасться запобігти багатьом офтальмологічним захворюванням та покращити гостроту зору. Але потрібно пам’ятати, що позитивні результати можливі лише за умови регулярного виконання вправ.

Джерело

Поділись


Новини партнерів