Ці продукти збережуть ваше тіло молодим

Дослідники з Уорікського університету склали перелік продуктів, вживання яких дозволяє людині виглядати молодше, не дивлячись на реальний вік. Завдяки речовинам в таких продуктах активується процес регенерації клітин і тканин – це і дає ефект омолодження.

Вчені заявили, що наявність “особливих речовин” в деяких продуктах харчування сприяє поліпшенню травлення і кишкової флори, що в підсумку позначається і на омолодження організму. Зокрема, такими «чарівними» компонентами, за їхніми словами, є амінокислоти аргінін і лізин, відповідальні за сигнали про насичення, що подаються травним трактом головного мозку. Вживання продуктів, у складі яких є аргінін і лізин, захищає від переїдання і забезпечує струнку фігуру, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на healthystyle.

Але також важливо, відзначили вчені, щоб їжа не тільки допомагала не набирати зайву вагу, – вона повинна бути постачальником поживних речовин для організму. Тому важливо вживати продукти, в яких є набір різних мікроелементів, максимально корисних для здоров’я.

У складений вченими список увійшли наступні продукти:

куряче м’ясо, індичка, свинина (лопатка);
скумбрія, тунець, анчоуси, краби;
тверді сири;
волоський горіх, мигдаль, фісташки, арахіс, кунжут та інші горіхи.

“Додайте їх до щоденного раціону харчування. З їх допомогою ви зможете підтримувати в нормі вагу і одночасно протистояти передчасним процесам старіння”, – порадили фахівці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів