8 ознак того, що ви виснажені, але навіть не помічаєте цього

Нас постійно супроводжує невизначеність, непередбачуваність, страх за своє майбутнє. Все це здатне привести до сильного фізичного та емоційного виснаження і навіть вигоряння.

Ось 8 ознак психологічного виснаження, які показують – вам дійсно потрібно трохи пригальмувати і відпочити.

1. Ви легко роздратовані.

Ви втрачаєте надію вже на самому початку шляху. Це призводить до втрати контролю над ситуацією і викликає ще більше роздратування. Ви не намагаєтеся вирішувати проблему, а просто замикається в собі, уникаючи будь-яких можливих контактів із зовнішнім світом.

Самобичування ні до чого доброго не призведе, всі ми рано чи пізно опиняємося в такій ситуації. Не засовуйте «голову в пісок», краще потратьте час на самовдосконалення.

2. У вас дуже низький рівень мотивації.

Ви відчуваєте, що звалили на себе занадто багато обов’язків. Ви намагаєтеся дати собі стусан під зад, але у вас нічого не виходить. Вас вже не надихає те, що раніше змушувало прокидатися вранці.

Якщо ви дізналися в цьому описі себе, значить вам потрібно трохи відпочити. Не квапте події. У будь-який момент вас може знову відвідати натхнення. Це трапиться тоді, коли ви найменше будете цього чекати.

3. Вас мучать панічні атаки.

Нерви ваші на межі, ви відчуваєте, як напруга всередині вас все більше наростає. Панічні атаки трапляються все частіше. Будь ласка, не треба бояться.

Спробуйте знайти причину того, чому ви відчуваєте настільки сильне нервове напруження. Відчуйте їх ненадовго, постарайтеся зрозуміти, що ви насправді хочете від життя.

реклама

4. У вас є проблеми зі сном.

Ви відчуваєте себе не в своїй тарілці. Ви не можете зосередитися і зібратися з думками, вам буває складно заснути. Все через сильний почуття втоми. Хронічне безсоння разом з панічними атаками стає ще однією вашою проблемою.

5. Ви турбуєтеся через дрібниці.


Ви стали дуже близько сприймати все до серця. Вам здається, що ви набагато гірші і дурніші за інших. Вас деколи розстроюють найшкідливіші речі.

Досить себе жаліти. Візьміть перерву на роботі і відновите свій світ, який почав руйнуватися. Буде важко, але ви повинні це зробити. Обіцяємо, ви не пошкодуєте про це.

6. Вас мучить нудота і запаморочення.

Постійне запаморочення і нудота – однозначні ознаки нервового і психологічного виснаження. Ваше внутрішнє напруження відбивається і на фізичному рівні. Це нормально.

Вам необхідно терміново звернути увагу на ці симптоми, поки не стало надто пізно. Візьміть контроль над ситуацією в свої руки. Ніхто, крім вас, вам не допоможе.

7. Ви плачете без причини.

Вам здається, що весь світ проти вас. Ви стали занадто чутливі і сприйнятливі до критики оточуючих. Навіть невинний жарт може змусити вас розплакатися.

Розумовий і фізичне виснаження приводить до того, що ви втрачаєте здатність справлятися з важкими ситуаціями. У такій ситуації наша душа і тіло вдаються до плачу, який дозволяє вам розрядитися і виплеснути емоції.

8. Ви стали розсіяними.

Ваш стан не можна описати ні словом “погано”, ні словом “добре”. Ви почали втрачати надію, візьміть себе в руки, поки не дійшли до крайньої точки. Візьміть пару днів відпочинку і присвятіть їх тільки собі.

Відпочиньте, зцілите свої рани і погляньте на світ по-новому. Ви здатні впоратися з усіма труднощами, які готує вам життя. Тільки вам для початку необхідно трохи подбати про самих себе.

Джерело

Поділись


Новини партнерів