Яку смертельну недугу може викликати вживання алкоголю

Всім відомо, що алкогольні напої шкодять здоров’ю, але кожен, хто любить випити, вірить в помилкові твердження псевдо-експертів, які кожного разу знаходять якісь позитивні властивості спиртного.

Від алкоголю не тільки болить голова і судини забиваються токсинами, а й сильно страждають внутрішні органи, зокрема печінка. Мало кому відомо, що шлунок і кишечник теж відчувають колосальний збиток, коли в них потрапляє найменша доза спиртного, не кажучи вже про велику кількість.

Дослідження німецьких вчених привели до невтішних висновків

Вчені кількох німецьких університетів провели більше десятка експериментів, в яких брали участь тисячі добровольців. В результаті, вони зробили такі висновки – вживання алкоголю не просто шкодить здоров’ю і скорочує тривалість життя, а й збільшує ризик раку кишечника.

За даними дослідників, люди, що вживають всього по 100 мл спиртних напоїв в тиждень, в 15% випадків стають пацієнтами онкологічних клінік з діагнозом “рак кишечника”. А ті, хто дозволяє собі випивати більше алкоголю, ще частіше стикаються із злоякісними пухлинами в кишечнику.

Дослідники стверджують, що в їхніх дослідженнях брали участь і дуже питущі чоловіки і жінки, так ось у них ризик смертельного захворювання виростав до 50% і вище.

Німецькі вчені переконані, що негативний вплив алкоголю на організм людини можна зменшити, скоротивши кількість спиртних напоїв, а також днів, коли в меню присутній алкоголь.

Потрібно, мінімум, три дні на тиждень навіть не дивитися в бік алкоголю, а ще краще – відмовитися від нього взагалі, щоб скоротити ризик раку кишечника, печінкової недостатності, цирозу та інших серйозних захворювань.

Теж саме вчені говорять і про червоне м’ясо, яке підвищує ризик онкологічних захворювань так само, як і спиртне.

Джерело

Поділись


Новини партнерів