Що відбувається з організмом, коли людина голодує?

Послідовники правильного харчування останнє десятиліття вважають одним з найефективніших методів оздоровлення періодичне голодування. Багато сучасних детокс-програм спрямовані на зниження споживання будь-якої твердої їжі, яка замінюється соками і водою. Чим корисний такий спосіб оздоровлення і що відбувається з організмом, коли людина голодує? Ми вирішили розібратися в тонкощах популярного тренда дієтології і розповісти про його наслідки.

Наукові дослідження підтверджують, що будь-яка хвороба тіла – це період, коли організм має намір позбутися від усього зайвого і оновитися. Простіше кажучи, коли людина починає голодувати – вона допомагає своєму тілу, з якого починають виходити токсини, які накопичуються з самого дитинства. Один з основоположників теорії голодування – лікар Арнольд Ереті – описав у своїй книзі «Цілюща система бесслизистої дієти» (1920 р) вдалі випадки голодування, які приводили до повного одужання його пацієнтів від ряду захворювань (в тому числі від раку і гикавки). За словами автора, основна проблема в організмі сучасних жителів мегаполісів полягає у великій кількості токсичних речовин, які потрапляють в тіло через повітря і їжу.

У своїй праці Ереті підкреслив, що на сьогоднішній день люди з розвинених країн їдять набагато більше, ніж необхідно. Найбільше число довгожителів зафіксоване в бідних країнах, чий денний раціон складається з рису, води і невеликої кількості фруктів. Ереті стверджував, що саме фруктоза (або виноградний цукор) є ідеальним матеріалом для відновлення крові, а також лужна їжа, яка теж є бесслизистою, утворює природне середовище в організмі. Його відкриття відносно рівня pH (луга) їжі підтримали хіміки Юліус Хенсель і швед Рагнар Берг.

Сучасні фахівці з детоксу пропонують чергувати дні голоду з мінімальним вживанням в їжу тушкованих овочів, фруктів і соків. Як стверджував Ереті і інші вчені, завдяки такому харчуванню кількість споживаного білка зводиться до нуля. Це призводить до зменшення утворення лейкоцитів, з яких складається слиз. За період голодування разом зі слизом з організму виходять всі шкідливі речовини і відбувається оновлення клітин тіла.

Правильне голодування проводиться під наглядом лікарів і після проведених аналізів крові, так як кожен організм індивідуальний. Також періоди детоксу краще влаштовувати в теплу пору року, коли організм отримує достатню кількість вітаміну Д і можна харчуватися свіжими сезонними овочами та фруктами.

Приблизний раціон на день, коли вживається їжа:

  • 3 чашки по 250 гр овочів (тушкована кольорова капуста, морква, кабачки, брокколі)
  • 125 г сирих горіхів
  • 200 г інжиру
  • 500 мл води
Поділись


Новини партнерів