Медики назвали найдоступнішу їжу проти раку

Фахівці Єльського онкологічного центру (США) представили дані про те, що слід вживати в їжу на регулярній основі для запобігання розвитку раку. З цією метою американські вчені запропонували з’їдати всього дві жмені горіхів в тиждень.

«Щотижневе вживання в їжу волоських горіхів, мигдалю або кешью скорочує ризики захворювання на рак», – наводиться думка онкологів в Daily Mail.
Як з’ясував МедікФорум, ефективний протираковий захист горіхи забезпечують навіть при порівняно невеликому обсязі – досить щотижневої порції в дві жмені. При цьому, зазначають дослідники, вживання горіхів допомагає і тим, хто вже хворий.

«Волоські горіхи, кешью і мигдаль збільшують на 46 відсотків шанси на виживання тих людей, хто вже страждає від онкологічних захворювань», – заявили вчені.
Найбільша цінність в оздоровчому ефекті від вживання горіхів, на думку фахівців, полягає в тому, що вони перешкоджають підвищенню рівня цукру в крові і знижують вже підвищений вміст глюкози. Зниження рівня цукру корелює з чуйністю організму до інсуліну і зменшенням запалення, – все це підвищує резистентність організму до розвитку злоякісних пухлин.

Раніше вчені констатували, що регулярне вживання горіхів є відмінним способом побороти пристрасть до шкідливої ​​калорійної їжі і контролювати апетит.

Джерело

Поділись


Новини партнерів