Ця спеція здатна суттєво покращити кровообіг головного мозку, запобігає раку, незамінна при астмі та подагрі

Така хвороба, як цукровий діабет, поширюється в нашому світі з безпрецедентною швидкістю. За даними Центру з контролю і профілактики хвороб, захворюваність на діабет протягом останніх трьох десятиліть збільшилася на 176 відсотків. Тому вчені почали вивчати різні способи лікування і профілактики цього захворювання.

Доктор Ельвіра Гонсалес де Мехія, професор кафедри харчових наук та харчування в Університеті штату Іллінойс, зі своїми колегами досліджувала, як різні трави і спеції впливають на хворих на цукровий діабет. З’ясувалося, що материнка і розмарин – лідери в зниженні цукру в крові. Вони містять антиоксиданти, включаючи флавоноїди і поліфеноли, які здатні пригнічувати ферменти PTP1B і DPP-IV.

Ці ензими грають ключову роль в секреції інсуліну. Було також з’ясовано, що і розведені в парникових умовах, і зібрані на природі і висушені материнка і розмарин мали хороші лікувальні властивості. Але трави, вирощені в природних умовах, виявилася більш корисними.

Розмарин широко використовується в усьому світі не тільки для профілактики діабету. У нього безліч корисних властивостей!

ВИНЯТКОВА КОРИСТЬ РОЗМАРИНУ:

  • Знімає запалення за рахунок вмісту великої кількості антиоксидантів.
  • Оздоровлює мозок, викликаючи потужний приплив крові до нього.
  • Знижує стрес, знижуючи рівень гормону кортизолу в крові.
  • Стимулює ріст волосся. Дуже корисно додавати ефірне масло розмарину в шампуні і маски.
  • Зміцнює весь організм, очищає від хвороботворних бактерій, омолоджує клітини.

Спробуй унікальний розмариновий чай! Чайну ложку сухого подрібненого розмарину залий склянкою окропу. Дай чаю настоятися 15 хвилин і випий цілющий настій.

Кращий час для прийому розмаринового чаю – вечір, краще робити це практично перед сном. 1 склянка в день цього напою зведе ризик захворіти діабетом до мінімуму і допоможе запобігти появі інших небезпечних захворювань, наприклад, цей чай корисний для профілактики раку.

Розмарин і материнку можна приймати як допоміжні засоби при лікуванні і профілактиці цукрового діабету. Дуже корисними ці трави є для літніх людей: вони буквально насичують життєвою енергією і повертають пам’ять. Також розмарин використовують для профілактики раку!

Джерело

Поділись


Новини партнерів