Ці диво-продукти врятують ваше серце від багатьох хвороб

Якщо ви дбаєте про здоров’я своєї серцево-судинної системи, вам слід обов’язково включити в свій раціон деякі продукти.

Особливо корисні для серця і судин сирі овочі і фрукти.

1. Червоний стручковий перець називають “королем спецій”, і не без підстав. У ньому міститься велика кількість антиоксидантів та інших речовин, які захищають серце і артерії від можливих пошкоджень.

2. Шпинат містить калій, фолієву кислоту, кальцій і лютеїн. Також, шпинат – це один з двох існуючих джерел ко-ферменту Q10, який необхідний для здоров’я серця і м’язів.

3. Чорниця – один з найкорисніших продуктів. Темний колір цієї ягоди означає, що в ній містяться потужні антиоксиданти.

4. Сьомга є багатим джерелом омега-3 жирних кислот і білка. Також, ці корисні речовини можна знайти в тунці, оселедці, марелі і інший жирній морській рибі.

5. Бобові, включаючи квасолю, сповнені білка, клітковини, кальцію, калію і заліза, і майже не містять жиру. Особливо корисна свіжоприготована квасоля, яка не містить консервантів.

6. Горіхи – відмінне джерело здорового білка, вітамінів, мінералів і мононенасичених жирів. Ці жири підвищують рівень хорошого холестерину і доставляють поганий холестерин в печінку, де він фільтрується, а потім виводиться з організму.

7. Вівсянка містить необхідну для здоров’я клітковину, вітаміни і мінерали.

8. Брокколі багата на вітаміни С і Е, кальцій, фолієву кислоту, клітковину і бета-каротин. Так само як і шпинат, брокколі є джерелом ко-ферменту Q10. Найкраще їсти брокколі в сирому вигляді.

9. У спаржі міститься вітамін С, калій, бета-каротин і фолієва кислота.

10. Часник допомагає регулювати кров’яний тиск, рівень холестерину і запобігає атеросклерозу. Найбільш корисний часник у сирому вигляді і у вигляді часникової олії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів