Ідеальна дієта для людей, які страждають від подагри

Якщо у вас діагностували подагру, необхідно знати, які продукти харчування є для вас шкідливими або корисними. Такі знання дуже допоможуть вам на шляху до одужання.

Ваші дієтичні переваги так само важливі, як і протоколи лікування і зміна способу життя.

Продукти, які потрібно обов’язково виключити, якщо ви хворі на подагру.

Приберіть зі свого раціону ці продукти, оскільки було доведено, що вони шкідливі для людей, які страждають від подагри.

• Кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози

Кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози (HCFS) входить до складу оброблених продуктів харчування, таких як пластівці для сніданку, морозиво, газовані напої, фруктові соки і спортивні напої.

Дуже важливо виключити його зі свого раціону, так як вже відомо, що цей сироп сприяє розвитку подагри.

Напади подагри або її загострення часто орієнтовані на суглоби , викликаючи біль, запалення і навіть пошкодження суглобів.

Але чи знаєте ви, що в цьому сценарії болю певну роль відіграє їжа з високим вмістом фруктози?

Ідеальна дієта для людей, які страждають від подагри

Це пов’язано з тим, що високий рівень цукру в крові , часто є результатом вживання фруктози, насправді є основною причиною такого запалення.

Кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози впливає на рівень сечової кислоти, яка, як відомо, є одним з основних факторів подагри.

Фруктоза заважає ниркам виводити сечову кислоту, яка починає накопичуватися в вашому тілі, що призводить до підвищення рівня сечової кислоти.

Сечова кислота є одним з побічних продуктів розкладання фруктози, а також токсином, який утворюється внаслідок метаболізму фруктози організмом.

Фруктоза надає також інший руйнівний вплив. У порівнянні з іншими природними цукрами, фруктоза по-іншому метаболізується нашим організмом, оскільки вона надходить прямо в печінку.

Цей цукор простіше перетворюється в жир, що робить його основним фактором ризику розвитку діабету, ожиріння і хронічних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і рак.

Ідеальна доза фруктози становить 25 грамів в день. Однак, якщо ви перебуваєте в групі ризику розвитку таких захворювань, як подагра і діабет, цю дозу необхідно зменшити до 15 грамів в день.

• Продукти з високим вмістом пуринів

Існує поширена думка, що вживання продуктів з високим вмістом пуринів може викликати напади подагри. Але що таке пурин?

Пурин – це речовина, яка, природно, міститься в клітинах нашого організму і в певних продуктах.

Коли ви їсте якийсь продукт, що містить пурин, організм його руйнує, в результаті чого утворюється сечова кислота. Як згадувалося раніше, високий рівень сечової кислоти може привести до розвитку подагри, а отже, болів в суглобах і їх пошкодження.

Серед деяких продуктів з високим вмістом пуринів можна відзначити субпродукти і червоне м’ясо, молюски, анчоуси, оселедець, гриби, спаржу, цвітну капусту, квасолю, сочевицю, шпинат, горох і цільні зерна пшениці .

• Оброблені продукти харчування

Дуже сумно, але в раціоні багатьох людей переважають оброблені продукти харчування. Крім кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози, в оброблені харчові продукти додають різні консерванти і добавки.

Такі продукти містять недостатню кількість поживних речовин, в результаті чого багато людей потрапляють в групу ризику розвитку різних захворювань, причому подагра є однією з них.

• Алкоголь

Алкогольні напої значно підвищують ризик розвитку подагри, оскільки вони збільшують рівень сечової кислоти в крові і, отже, ризик нападу цього захворювання.

Вживання занадто великої кількості вина також підвищує рівень інсуліну, який вважається основним фактором ризику розвитку діабету.

• Соєве молоко

Якщо у вас є подагра, не пийте соєве молоко . Дослідження показали, що вживання соєвого молока підвищує рівень сечової кислоти приблизно на 10 відсотків.

Необхідні продукти харчування в раціоні при подагрі

Ці продукти можуть подарувати людям які страждають від подагри полегшення і одужання.

 

Ідеальна дієта для людей, які страждають від подагри

Основне правило будь-якої здорової дієти (а не тільки дієти для пацієнтів з подагрою) полягає в тому, що ви повинні їсти цільні (в ідеальному варіанті органічні) продукти харчування місцевого виробництва, без обробки і додавання поширених зараз штучних добавок.

Якщо у вас діагностували подагру, ось деякі кращі варіанти.

• Органічна вишня і полуниця

Ці плоди є відмінним варіантом для людей з подагрою.

Вишня містить два потужних антиоксиданти, які уповільнюють ферменти.

Вживання цих ягід зменшує біль при подагрі і aртриті.

Крім того, полуниця містить антиоксиданти, які борються з вільними радикалами і допомагають організму у виведенні сечової кислоти.

Їжте ці ягоди в помірній кількості, так як вони містять фруктозу, яка при надмірному вживанні може бути шкідливою.

• Здорові жири

Замініть вуглеводи з нерослинних джерел достатньою кількістю здорових мононенасичених жирів .

Вашими кращими друзями повинні стати кокоси, aвокадо, масло з молока тварин вільного вигулу, оливки і оливкова олія, сирі горіхи, такі як волоські горіхи і горіхи пекан.

Жир цього типу добре регулює рівень інсуліну і лептину. Включіть у свій раціон також тваринні жири класу омега-3.

Жирні кислоти омега-3 надзвичайно корисні для людей, які страждають від подагри або інших типів артриту, тому що вони утворюють сполуки, які називаються резолвін і протектін, таким чином контролюючи запальні процеси.

• Лікарські трави та рослини

Лікарські трави та рослини, такі як імбир , кориця, розмарин, куркума, добре працюють в зменшенні болю, викликаного подагрою, тому що вони є потужними протизапальними засобами.

• Багаті калієм продукти

Цей мінерал і електроліт допомагає полегшити стан при подагрі, так як цитрат калію (тип калію, що міститься у фруктах і овочах), нейтралізує сечову кислоту, яка присутня в сечі, і стимулює її екскрецію організмом.

Багатими джерелами калію є зелений овочевий сік, авокадо, папайя, брюссельська капуста, швейцарський мангольд і броколі .

Ви також можете розглянути можливість вживання добавок, кращою з яких буде добавка з бікарбонатом калію .

• Чиста вода

Чиста вода – найкращий напій для людей з подагрою, так як вода сприяє процесу детоксикації. Через цей процес проходить ваша кров , нирки і печінка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів