5 причин, чому ви не можете схуднути

Дуже часто людям не вдається схуднути навіть за умови дотримання суворої дієти та виснажливих фізичних тренувань.

Якщо вам також знайома ця ситуація, уважно прочитайте нашу статтю. У ній ви знайдете відповідь на запитання, чому так відбувається. Приготуйтеся занотовувати корисні поради, які допоможуть вам скинути зайву вагу та змінити життя на краще.

Не варто одразу панікувати, якщо вам не вдається попрощатися з кількома зайвими кілограмами, адже причини, чому так відбувається, дуже легко усунути.

Усе, що вам знадобиться – це урізноманітнити свій раціон та взяти за звичку регулярне виконання певних фізичних вправ. Насправді схуднути та підтягнути фігуру значно простіше, аніж може видатися на перший погляд.

Чому вам не вдається схуднути?

1. У вашому раціоні недостатня кількість білків

Якщо людина хоче добре почуватися та бути здоровою, у її раціоні має бути достатня кількість білка.

Особливо важливо щодня з’їдати рекомендовану дозу протеїну, якщо ви хочете позбутися жиру на животі.

Неодмінно зробіть частиною свого раціону такі продукти, багаті на білок:

  • Риба
  • Курятина
  • Індичатина
  • Овочі
  • Бобові

Якщо ви хочете схуднути, радимо скоротити споживання жирного м’яса та сиру. Попри те, що у цих продуктах міститься велика кількість білка, вони також є висококалорійними.

2. Ви неправильно займаєтеся спортом

займатися спортом, щоб схуднути

Звісно, будь-яке фізичне навантаження є неймовірно корисним для організму. Утім, якщо ви ставите за мету схуднення та спалення жирових відкладень на животі, до вибору вправ потрібно підходити більш обачно.

Найкраще із жиром на животі допомагають боротися кардіотренування з додатковим навантаженням, адже ці вправи характеризуються високою інтенсивністю.

Ось кілька ефективних вправ, які варто взяти на озброєння:

“Їзда на велосипеді”

  • Під час виконання цієї вправи активно працюють м’язи пресу та косі м’язи живота.
  • Для виконання вправи ляжте на спину та покладіть руки за голову.
  • Підніміть коліна до грудей, водночас відірвавши плечі від підлоги.
  • Почніть повільно рухати ногами, імітуючи їзду на велосипеді.

“Російські скручування”

скручування допомагають схуднути

Ця вправа з досить оригінальною назвою також активізує м’язи пресу. Вона є неймовірно ефективною, якщо ви хочете позбутися жирових відкладень на талії, адже найкраще під час її виконання працюють косі м’язи живота.

  • Щоб підсилити ефект від вправи, її краще виконувати з додатковим навантаженням – дисками або гантелями. Це допоможе вам підсилити роботу м’язів та прискорити процес схуднення.

Вправа з медичним м’ячем

Одним з найефективніших способів активізувати м’язи живота є виконання вправи з медичним м’ячем. Зверніть увагу, що ця вправа є значно важчою за дві попередні, адже медичний м’яч дає додаткове навантаження на тулуб і змушує людину сильніше напружувати м’язи.

  • Для виконання вправи помістіть м’яч під поперек. М’яч повинен підтримувати вагу вашого тіла. Руки покладіть за голову.
  • Щоб відірвати тулуб від м’яча та підняти нижню частину тулуба у напрямку стегон, максимально напружте м’язи живота.
  • Цей рух нагадує звичне качання пресу. Однак під час роботи з медичним м’ячем вам доведеться значно сильніше напружувати м’язи черевного преса, щоб втримати м’яч під попереком.

Вправи на косі м’язи живота

вправи на косі м'язи живота для схуднення
  • Ляжте на підлогу, зігнувши ноги у колінах. Для підтримання рівноваги руки краще покласти за голову.
  • Під час виконання цієї вправи ступня однієї ноги має розташуватися на коліні іншої (див. фото вище), таким чином м’язи працюватимуть сильніше.
  • Ця вправа також нагадує роботу над пресом, проте під час неї потрібно трохи нахиляти тулуб то в один бік, то в інший. Саме завдяки таким рухам вправа отримала назву “скручування”.

3. Не забувайте піклуватися про імунну систему

Іноді неспроможність скинути зайву вагу пов’язана з розладами у роботі імунної системи. Саме тому замість того, щоб надалі виснажувати себе дієтами та тренуваннями, краще переконатися, що у вас все гаразд зі здоров’ям.

При аутоімунних захворюваннях лікарі часто призначають кортикостероїди, а саме преднізон та кортизон.

Тривале вживання цих препаратів може призвести до появи зайвої ваги, а саме до накопичення жиру на животі.

Якщо вам поставили діагноз “аутоімунне захворювання” та призначили кортикостероїди, будьте готові до ризику набрати зайві кілограми. Проте не варто панікувати завчасно, адже щойно ви усунете хворобу та перестанете приймати медикаменти, вага стабілізується.

4. Ви не можете схуднути, бо вживаєте виключно знежирені продукти

знежирені продукти не дозволяють схуднути

Це твердження може здатися дивним, проте наш організм справді влаштовано таким чином, що споживання виключно низькокалорійних та знежирених продуктів не лише не прискорить схуднення, а й матиме цілковито протилежний ефект.

Багато виробників намагаються компенсувати низьку жирність продуктів високим вмістом цукру, щоб покращити їхній смак. Якщо хочете схуднути та мати струнку талію, цукру у раціоні має бути мінімум, тож не варто зловживати знежиреними продуктами.

5. Ви нічого не їсте на сніданок

Кожен дієтолог скаже, що пропускати сніданок не можна ні в якому разі, адже саме ця трапеза є найважливішою.

Якщо ви регулярно відмовляєтеся від сніданку і починаєте свій день натщесерце, це може призвести до сповільнення метаболізму та утворення жирових відкладень на животі. Коли людина голодує, її організм починає інтенсивно запасатися жирами, тому якщо хочете мати привабливу та підтягнуту фігуру, не моріть себе голодом і не відмовляйтеся від сніданку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів