6 продуктів, які провокують появу головного болю

Будьте обережніші з цими продуктами – вони можуть стати причиною неприємних відчуттів не лише в шлунку, але і в голові.

Витриманий сир

Бринза, чеддер, блакитний сир, камамбер і швейцарський сир можуть бути причиною головного болю через амінокислоту тирамін, яка міститься в них. Як правило, організм не випробовує жодних проблем з розщеплюванням тираміну, але якщо у вас спостерігається дефіцит ферментів, то ця аминоксилота може накопичуватися в крові і призводити до підвищення кров’яного тиску. Передбачається, що тирамін сприяє вивільненню гормону стресу норадреналіну, що також сприяє мігрені.

Ковбасні вироби

Як і витримані сири, ковбасні вироби, такі як ковбаса і сосиски, містять в собі тирамін. Також це стосується копченої риби і ікри. Крім того, багато ковбасних виробів можуть містити в собі велику кількість консервантів, що містять нітрати і нітрит. Ці речовини можуть служити причиною підвищення тиску в судинах, що у свою чергу є причиною головного болю.

Червоне вино

Алкоголь сам по собі запускає процес зневоднення організму, який вже може стати причиною головного болю. Але червоне вино також містить дубильні речовини-флавоноїди, знайдені в шкірці винограду, які надають червоному вину характерного сухого і терпкого смаку. Дубильні речовини можуть викликати зміни певних хімічних речовин в мозку і вони ж можуть служити засобом оперативного позбавлення від болю. Тому ті, хто звик випивати в день невелику кількість вина, більше схильний до головного болю, чим усі інші.

Квашена капуста

Квашена капуста, корейська морква і подібні продукти дуже корисні для кишківника, але можуть бути причиною головних болів. Так відбувається завдяки всюдисущому тираміну, якого у ферментованих продуктах більше ніж треба.

Кава

У числі причин появи головного болю на перших місцях знаходиться підвищений тиск. Кофеїн допомагає звужувати кровоносні судини, за рахунок чого росте тиск. Надлишок кофеїну в крові також гнітюче впливає на нервову систему, а мозок є головним нервовим скупченням в тілі.

Консервовані фрукти

Фрукт, що полежав більше терміну придатності, може стати причиною головного болю – все через шкідливу амінокислоту тирамін, яка також міститься в консервованих і сушених фруктах. Він з’являється через підвищену ферментацію усередині плодів і здатний стати причиною головного болю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів