Лікарі назвали найкращі продукти для профілактики онкології

Дієтологи розробили цілий список продуктів, що захищають від онкології.

Останнім часом все більше розповідають про продукти, що провокують рак, та про ті з них, які допомагають запобігти онкології.

Експерти всіх мастей і рівнів не перестають попереджати про шкідливість вживання в їжу продуктів, які можуть спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Але при цьому, як, виявляється, є маса продуктів, які в свою чергу активно борються з вільними радикалами і всіляко намагаються запобігти появі онкології.

Червоне м’ясо, копченості, ковбаси, шинка, солоні продукти, чіпси, бульйонні кубики, лимонад, алкоголь – всі ці продукти занесені медиками в чорний список, як потенційні фактори-причини появи ракових захворювань. А ось дієтологи розробили цілий список альтернативних продуктів, що захищають від онкології.

Капустяні

Це може бути білокачанна капуста, ріпа, бруква, броколі, брюссельська капуста і інші подібні продукти. У кожному з них містяться вітаміни С, В і К, магній, калій та інші корисні речовини. Усі капустяні виробляють ферменти детоксикації, затримуючи тим самим появу раку і розвиток хвороби. До того ж вони активно нейтралізують дію канцерогенних речовин, які виникають в процесі смаження м’яса. Найбільшими перепонами капустяні служать для раку легенів, простати і кишечника.

Ягоди

Практично у всіх ягодах міститься досить багато вітаміну С і клітковини. Найбільше елагової кислоти міститься в полуниці і малині. Саме вона захищає від раку шкіри, сечового міхура, легенів, стравоходу і грудей. А ось в чорниці багато вітамінів С і К, марганцю, флавоноїдів – всі вони зменшують запалення. Багато антиоксидантів є і в журавлині. Загалом, усі ягоди містять масу біологічно активних елементів, які ефективно захищають від раку і інших хронічних захворювань.

Яблука

Це цінне джерело клітковини, вітаміну С. А ще в яблуках є флавоноїди, що володіють протизапальною дією. Завдяки корисним речовинам, яблука захищають клітини від ушкоджень і вбивають ракові клітини. Ті, хто систематично вживає яблука, рідше хворіє на рак легенів і кишечника.

Вишня

Цей плід – джерело вітаміну С, бета-каротину, клітковини, калію та інших антиоксидантів.

Цільнозернові продукти

Продукти з цільнозернового пшеничного і житнього борошна, цільнозернові вівсяні пластівці, ячмінь, цільнозернові кукурудзяні продукти, цільнозернові продукти з проса, гречка, коричневий і дикий рис – всі вони мають в своєму складі біологічно активні речовини, які захищають організм від раку. З’їдаючи 150-200 г житнього хліба, ми забезпечуємо організм половиною денної дози клітковини.

А ще проти раку успішно борються лляне насіння, усі цибулеві рослини, кава, чай, гарбуз, салат, чилі, помідори. В якості профілактики онкології варто налягати на моркву, цитрусові, горіхи, гранати, дині, кавуни, гриби, сою та інші.

Поділись


Новини партнерів