Чому у вас завжди холодні ноги

Мова піде в основному про ситуації, коли ноги і/або руки залишаються холодними навіть в теплих умовах.

Найчастіше мерзнуть ноги і руки у худорлявих жінок. У віковій категорії від 16 до 35 років як мінімум кожна друга худенька стикалася з цим симптомом.

Чому мерзнуть руки і ноги

На терморегуляцію тіла найбільше впливають три функціональні системи:

  • нирки,
  • печінка,
  • щитовидна залоза і наднирники.

Всі три ці системи енергетично пов’язані між собою.

Печінка є найгарячішим органом в організмі людини. Не даремно адже слова печінка і піч мають однаковий корінь.

Якщо нирки людини ослаблені, печінка та інші теплоутворюючі системи будуть недоотримувати енергію.

У той же час ниркам для нормальної роботи потрібна тепла кров, якщо її температура буде нижче критичної, організм тут же включає захисний механізм який дуже нагадує роботу термостата в системі охолодження автомобільного двигуна.

Через зміни тонусу деяких м’язів і судин відбувається “відімкнення” рук і ніг від кровопостачання. Звичайно мова тут йде не про повне відімкнення, а про значне зниження кровопотоку в кінцівках.

Тоді кров починає переважно циркулювати по малому колу кровообігу (тулуб і голова). Організму набагато легше зігріти тулуб (груди і живіт), тому що там багато крові і за рахунок інтенсивного метаболізму в органах виділяється тепло. Коли ж кров потрапляє в кінцівки, вона сильно охолоджується.

Тобто руки і ноги людини можна порівняти з радіаторами.

Коли ви взимку заводите свій автомобіль після довгої стоянки, термостат знаходиться в закритому стані, і вся охолоджуюча рідина циркулює по малому колу. Конструктори це зробили для того, щоб двигун швидше прогрівся до робочої температури. Як тільки температура двигуна досягає певного значення, термостат відкривається і рідина починає рухатися по великому колу, охолоджуючи двигун. Ось така аналогія тіла людини з технікою.

Люди зі слабкими нирками добре знають, що варто переохолодити ноги, як тут же загострюються ниркові хвороби. В даній ситуації нирки пошкоджує охолоджена в ногах кров, яка піднялася вгору і потрапила у внутрішні органи.

Офіційна медицина холодні кінцівки відносить до одного з симптомів ВСД (вегетосудинна дистонія).

Які можуть бути наслідки наявності холоду в руках і ногах тривалий період часу.

Будь-який орган або тканина при порушенні кровопостачання повільно деградує. Тому якщо проблема холодних кінцівок довго не вирішується, може виникати ряд інших недуг. Наприклад, хвороби шкіри і нігтів на руках або ногах.

На що потрібно звернути увагу тим, у кого постійно мерзнуть кінцівки?

Корисно ввечері, перед сном парити ноги.

Також необхідно більше рухатися. Будь-яка фізична активність, особливо творча (приносити користь оточуючим) матиме благотворний вплив на вас.

Взимку потрібно берегти ноги і руки від переохолодження.

Якщо ви худа жінка, необхідно переглянути свій характер і гендерну роль.

Вплив емоційного фактору на терморегуляцію організму

Кілька років тому в мережі з’явилася картинка на якій відображений зв’язок емоційного стану людини з температурою тіла. Незважаючи на те, що це продукт офіційної науки, змушений визнати, що ці дані багато в чому збігаються з моїми спостереженнями.

Як видно на малюнку, у щасливої людини все тіло тепле.

Зверніть увагу на абсолютно однакову картину двох станів людини – гнів і гордість. Адже дійсно гнів є породження гордості.

Також на малюнку видно, що депресія і журба найбільше порушують кровопостачання рук і ніг. Ці стани виникають від того, що людина занадто багато думає про себе кохану. Щоб вийти з депресії потрібно більше віддавати людям добра, допомагати оточуючим. Треба навчитися жити не для себе.

Також депресивний стан створює відсутність віри. Коли людина вважає, що напасті, які відбуваються з нею несправедливі і завдають їй шкоди.

Джерело

Поділись


Новини партнерів