Міжнародна група дієтологів, провівши ряд досліджень, визначила сім найкорисніших для сніданку продуктів. Ранкове меню повинно бути складено таким чином, щоб організм в повній мірі отримував весь комплекс поживних речовин.
Старовинна мудрість про сніданок, який людина повинна з’їсти, не втрачає актуальності і в сучасних умовах. Навпаки, агресивне інформаційне середовище і напружена робота вимагає захисту організму. Отже, на перше місце дієтологи поставили курячі або перепелині яйця, які в будь-якому вигляді містять цілий набір з білків, вуглеводів і клітковини. На другому місті в рейтингу залишилися каші з молоком або сушеними фруктами.
Житній хліб повинен завжди доповнювати ранкове меню. Воно актуальне особливо для жінок, які ретельно стежать за своєю фігурою. Вітаються різноманітні молочні продукти, особливо кефір, ряжанка і йогурти, що містять живі бактерії. Підійде для сніданку і варене куряче м’ясо. Завершити першу трапезу можна свіжим грейпфрутом.