Цей фактор значно збільшує ризик виникнення раку кишечника

Німецькі експерти закликають утримуватися від алкоголю хоча б три дні на тиждень. Останнім часом медична спільнота активно обговорює тему раку кишечника та його профілактики.

Німецьке товариство гастроентерології, захворювань травлення і обміну речовин (DGVS) з нагоди проведення місяця раку шлунка в березні 2018 р, звернуло увагу на шкоду алкоголю, яку він завдає не тільки печінці, але і кишечнику. Навіть помірне вживання спиртних напоїв підвищує ризик захворювання на рак кишечника – повідомляють експерти.

Взаємозв’язок раку і алкоголю підтверджений численними науковими дослідженнями. Вирішальну роль відіграє кількість випитого спиртного, а не відмінність видів алкогольних напоїв. Пиво, вино або міцні напої однаково шкідливі для здоров’я кишечника.

Метааналіз 14 групових досліджень показав, що вживання 100 г алкоголю в тиждень підвищує ризик захворіти на рак кишечника на 15%. Споживання більшої кількості алкоголю збільшує небезпеку.

У групі сильно питущих людей ризик раку кишечника вищий на 50%. Фахівці DGVS рекомендують не вживати алкоголь хоча б три дні протягом тижня. В цілому необхідно обмежувати вживання спиртного, а також червоного м’яса, яке також є фактором ризику.

Якщо у Вас трапилася біда, і ви шукаєте адекватний медичний заклад для лікування алкоголізму Київ – Вам необхідно звернутися в клініку, яка переїхала з Криму.
У цьому медзакладі працюють висококваліфіковані фахівці і відомий в широких колах нарколог доктор Асан Османович Кадиров.

Джерело

Поділись


Новини партнерів