Лікарі назвали найшкідливіші ранкові звички

За словами лікарів, більшість людей живе з подібними звичками багато років. Однак вони часто шкодять здоров’ю і гарному настрою, знижуючи тонус і приводячи до втоми і роздратування вже на початку дня.

Однією з найбільш нездорових ранкових звичок фахівці з США назвали різкий підйом з ліжка по будильнику. Лікарі стверджують, що в такій ситуації в організмі різко підвищується рівень стресових гормонів, що може посприяти різним негативним проявам – перепадам тиску, приливу агресії, змін в режимі серцебиття і т.д. Крім того, різке підняття тулуба здатне стати причиною проблем з хребтом, болів в спині, порушень в мозковому кровотоці і непритомності. «Дайте собі деякий час побути в ліжку, відійти від сну, а потім вже не поспішаючи вставайте», – розповіли експерти

Вони порекомендували використовувати ранковий час в ізоляції від смартфонів і комп’ютерів. Якщо при цьому ще й не думати про майбутні справи і проблеми, трохи відтермінувавши їх вирішення – це значно зміцнить психологічне здоров’я і нервову систему, впевнені лікарі. Витрачати ранковий час на серфінг в соціальних мережах абсолютно неефективно з точки зору користі для організму, – при цьому лише підвищується рівень стресу і напруги.

Звичка вмиватися гарячою водою також виявилася шкідливою. Найковці заявили, що вмиватися і приймати душ слід в прохолодній воді. Гаряча вода сушить шкіру, а також негативно впливає на волосяні цибулини, попередили фахівці.

Крім цього, вони порадили відмовитися від кави натщесерце. Така звичка може призвести до гастриту і інших відхилень в роботі травної системи, пояснили вчені.

Джерело

Поділись


Новини партнерів