Продукти, які помилково вважаються корисними

Пропонуємо вам ознайомитися зі списком продуктів, чиї корисні властивості так і не були науково підтверджені.

На полицях супермаркетів дуже багато різних хлібців. Вони користуються популярністю серед жінок, які завзято стежать за своєю фігурою. Але, як виявилося, замінити звичайний хліб ними не можна. Глікемічний індекс таких продуктів доходить до 94 одиниць, через що в організмі відбувається різке збільшення вироблення інсуліну і починає активно формуватися жирова тканина.

Багато хто вважає, що свіжовичавлений сік на сніданок – ідеальне рішення. Але, як виявилося, це не так. У всіх фруктах і овочах багато органічних кислот. Вони подразнюють порожній шлунок і провокують порушення слизової. Тому, вживати соки вранці потрібно через 5-10 хвилин після сніданку. Тільки в такому випадку вони принесуть користь.

Один з найпоширеніших сніданків – вівсяні пластівці. Будь-які каші у вигляді пластівців швидкого приготування насправді не несуть ніякої користі. Через те, що їх спочатку перемелюють, в їхньому складі опиняється дуже багато крохмалю, тому почуття ситості проходить всього через пару годин. Більш того, глікемічний індекс вівсяних пластівців перевищує норму на двадцять позицій, а це може спровокувати діабет. Тому, відмовтеся від сніданків швидкого приготування і вживайте звичайні каші, які потрібно варити.

Навіть професійні спортсмени нерідко включають в свій раціон сир з фруктами. Однак, дієтологи переконані, що це неприпустиме поєднання. Як виявилося, фрукти починають перетравлюватися ще в ротовій порожнині, а засвоєння молочного білка починається тільки в шлунку. Через це в організмі відбувається дисбаланс і виникає важкість у шлунку, метеоризм і печія.

Кисломолочні продукти з нульовою жирністю містять в собі приховані загрози. Багато людей, які прагнуть схуднути, пачками скуповують знежирений кефір і сир. Однак, як показали дослідження, такі продукти містять в собі занадто багато хімічних домішок. Адже природним шляхом повністю знежирити натуральне молоко просто неможливо. У  молочній продукції з низьким відсотком жирності практично немає білка і кальцію, а кількість корисних вітамінів настільки мізерна, що для засвоєння продуктів організму доводиться витрачати власні запаси. Через що з часом може виникнути авітаміноз.

Джерело

Поділись


Новини партнерів