Які солодощі можна їсти навіть під час дієти

Людина, яка активно займається спортом, обов’язково стикається з проблемою відмови від солодкого.

Однак ті ласуни, які все ж не можуть забути про тістечка й випічку, можуть знайти альтернативу в корисних солодощах.

Як відомо, будь-які десерти відносяться до швидких вуглеводів, які миттєво потрапляють в кров і засмічують її. Це не тільки шкодить здоров’ю, а й впливає на фігуру. Тому дієтологи радять отримувати бажану глюкозу з корисних солодощів.

Шоколад

Чорний шоколад, який не містить цукру, може з легкістю замінити калорійні солодощі. Плитки на фруктозі, сорбіті або стевії можна придбати в будь-якому магазині, де є продукти для людей з діабетом. Крім того, з какао можна робити домашні десерти без цукру.

Домашня випічка

Відомі топ-моделі часто не відмовляються від випічки, однак споживають правильні десерти. Зокрема, кекси з висівками, цукерки із сухофруктів, десерти з овочів. Для таких солодощів використовують рисову або кукурудзяну муку, а цукор замінюють фруктозою, сорбітом або стевією.

Фрукти

Всім відомо, що у фруктах теж є трошки цукру. Однак клітковина, яка теж міститься в цих продуктах, прискорює метаболізм і допомагає виводити шкідливі речовини з організму.

Морозиво

Солодощі можна замінити домашнім сорбетом або морозивом. В його основі має бути звичайне молоко, протеїн з улюбленим смаком, фрукти і кефір. Всі інгредієнти подрібніть в блендері і поставте в морозильну камеру на ніч. Якщо не вистачає часу для приготування корисного десерту, його можна придбати в магазинах зі спортивним харчуванням.

Джерело

Поділись


Новини партнерів