Дефіцит цього мінералу викликає стрес, безсоння та постійну втому

Якщо ви відчуваєте постійну втому, стрес, у вас безсоння, дуже ймовірно, що у вас дефіцит магнію. Перш ніж ви звернетеся до снодійного, спробуйте відновити норму магнію в оранізмі.

Крім того, такі симптоми, як напруга, роздратування і ламкість в частинах тіла, є ознаками дефіциту магнію, оскільки він відповідає за більш ніж 300 ферментативних реакцій і присутній у всіх тканинах організму, але особливо в кістках, м’язах і в головному мозку.

Магній може допомогти вам контролювати своє занепокоєння і поліпшити ваш сон, оскільки він допомагає клітинам виробляти енергію, стабілізувати мембрани і допомагає організму розслабляти м’язи.

Ось різні симптоми, які можуть бути при дефіциті цього мінералу в вашому організмі:

– Дратівливість

– Аутизм

– Безсоння

– Занепокоєння

– Чутливість до високого шуму

– Головні болі

– Мігрень

– М’язові судоми або спазми

– М’язова біль

– Стенокардія

– Тахікардія

– Хронічна втома

– Рак шлунку

– Астма

– Високий кровяний тиск

– Камені в нирках

– Ожиріння

– Діабет

– Синдром роздратованого кишечника

– Остеопороз

– Важкі менструальні судоми

– Постійна печія

Рекомендується приймати щоденну кількість магнію 310-320 міліграмів для жінок і 400-420 міліграмів для чоловіків.

Найпоширеніший спосіб доповнення необхідної кількості магнію – це, безсумнівно, прийом їжі, яка містить максимальну кількість цього мінералу.

Як зупинити втрату магнію?

– Постарайтеся зменшити вживання кави, газованих напоїв, солі, цукру і алкоголю, тому що вони «виганяють» магній з організму;

– Деякі засоби, що використовуються для лікування гіпертонії викликають втрату магнію, тому проконсультуйтеся з цього приводу у свого лікуючого лікаря.

Як заповнити дефіцит магнію через їжу?

– Збільшити вживання продуктів, багатих на утримання магнію:

мигдаль, гречка, бразильський горіх, лісовий горіх, кукурудза, горіхи, жито, рис, інжир, фініки, капуста, креветки, авокадо, петрушка, часник і органічну сіль (наприклад, Гімалайську сіль).

Як приймати добавки, що містять магній?

Не приймайте добавки магнію без консультації з лікарем! Оскільки правильне вживання даного мінералу обов’язково в правильній пропорції і в комплексі з вітамінами, такими як кальцій, вітамін D і вітамін K2.

Обов’язково необхідно дотримуватися балансу між мінералами, інакше це може привести до серйозних порушень в організмі.

Запитайте про дефіцит магнію у свого лікуючого лікаря, щоб він правильно підібрав вам курс лікування, згідно вашим індивідуальним особливостям і потребам вашого організму.

І будьте здорові!

Поділись


Новини партнерів