Питна дієта: очищення організму за 7 днів

Питна дієта – методика харчування, яка коригує вагу, покращує якість шкіри і очищає організм. Суть цієї дієти полягає в повній відмові від твердої їжі. Завдання – позбавлення від зайвої ваги, розвантаження органів травної системи, зменшення розмірів шлунку.

Жорстка питна дієта
Основний принцип такої дієти – вживання низькокалорійних напоїв, не більше 1200 калорій в добу. Організм у такий спосіб позбавляється від холестерину і зайвої води. Це складне випробування зі строгими рамками, тому треба враховувати правильний вхід з підготовкою. Розвантажувальні дні, зменшуючи кількість їжі, яку треба жувати. Вихід так само має бути поступовим. Дієтологи радять більше рухатися, але не перестаратися, і приймати вітаміни.

Що можна на питній дієті?

Перший варіант
Ви можете або вживати декілька продуктів (підійдуть кефір, бульйон, кисіль) протягом усього тижня.

Другий варіант
Він більше пристосований, тому як в організм потрапляє більше корисних вітамінів. Раціональне меню, в якому враховуються усі потреби організму, дозволяє отримувати з рідин усе необхідне і притупити відчуття голоду. Що пити не можна? Газовану воду, квас, покупні соки з пакетів, алкоголь. Півтора літри води в день – обов’язкові для процесу схуднення.

Меню питної дієти на тиждень
1. молоко, кефір, ряжанка.

2. бульйон (м’ясний, овочевий, рибний).

3. свіжий сік, смузі.

4. зелений, чорний, червоний, несолодкий фруктовий чай, кава.

5. кисіль без цукру.

6. компоти з сухофруктів, ягідні морси.

7. сік фруктовий або овочевий, можна розвести водою.

Як виходимо з питної дієти:
Зазвичай, цей процес триває в два рази довше за саму дієту, щоб організм увійшов до норми. У перші декілька днів можна з’їсти трохи рідкої вівсянки, обід і вечерю замінити кефіром або чаєм. Потім завтра можна зробити повноціннішим і звичнішим – кисломолочні продукти, сир, омлет. Обов’язкова відмова від борошняної їжі! Під час обіду дозволена каша, фрукти, а на вечерю знову сік, чай або кисіль. Потім треба ввести нежирну білкову їжу, овочі. Через тиждень організм зажадає вуглеводів, час їсти картоплю, житній хліб, крупи, макарони.

Кому протипоказана дієта
– гіпepтонічні хвоpoби;

– захвopювання ниpoк;

– порушення в роботі ендoкpинної системи;

– проблеми шлyнково-кишкoвoгo тpaкту;

– псиxiчна нестійкість;

– вагiтнicть, період лaктaції;

– виражена хapчова залежність.

Джерело

Поділись


Новини партнерів