Доступні інгредієнти, трохи часу і мінімум кулінарних навичок – все, що вам знадобиться.
1. Яєчні млинці з начинкою
Інгредієнти на 1 порцію:
- 2 яйця;
- сіль за смаком;
- приправи – за смаком;
- 50 г вареної індички;
- 50 г грецького йогурту;
- 50 сиру;
- 1 чайна ложка рослинної олії.
приготування
Збийте в мисці одне яйце з сіллю і спеціями. Розігрійте сковороду, змастіть олією, вилийте яйце і розподіліть його по дну тонким шаром. Через 30 секунд переверніть млинець і готуйте ще пів хвилини. Повторіть маніпуляції з другим яйцем.
Дайте млинцям трохи охолонути, змастіть йогуртом. Наріжте індичку і сир тонкими пластинками, викладіть в центр яєчного кола, згорніть млинець.
Можна використовувати будь-яку начинку за смаком: яловичину, курку, рибу, овочі, хумус і так далі.
2. Сир з чорницею
Інгредієнти на 1 порцію:
- 150 г сиру;
- 50 г сушеної або замороженої чорниці;
- 50 г гранатових зерен.
приготування
Якщо чорниця заморожена, розморозити її, а якщо сушена, то використовуйте відразу. Змішайте всі інгредієнти, і страва готова до вживання.
3. Буріто в банці
Цю страву можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до двох днів.
Інгредієнти на 1 порцію:
- 1 помідор;
- 1 зубчик часнику;
- 1 скибочка лимона;
- 1 чайна ложка рослинної олії;
- 100 г консервованої квасолі;
- 60 г нежирного сиру;
- 2 столові ложки грецького йогурту.
приготування
Помідор обшпарте окропом, зніміть з нього шкірку, нарубати на дрібні шматочки або подрібнити блендером. Додайте в томатну масу часник, лимонний сік і рослинну олію. Викладіть соус в скляну банку нижнім шаром. Зверху покладіть квасолю, потім тертий сир. Верхній шар – грецький йогурт.
4. Вівсянка
Інгредієнти на 1 порцію:
- 50 г вівсянки грубого помолу;
- ½ склянки коров’ячого або мигдального молока;
- 50 г яблучного пюре;
- 1 чайна ложка какао-порошку.
приготування
Висипати вівсянку в банку, додайте інші інгредієнти. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште суміш на ніч, щоб пластівці просочилися вологою і набрякли. Їжте кашу холодною або підігрійте в мікрохвильовці. Страву можна посипати ягодами, шматочками фруктів або тертим шоколадом.
5. Запечені помідори з сиром
Складові:
- 3 помідори;
- 100 г сиру;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль за смаком;
- перець – за смаком.
приготування
Помийте помідори, розріжте їх навпіл, викладіть на деко зрізом вгору. Змастіть оливковою олією, посоліть, поперчіть і посипте тертим сиром. Запікайте при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.
6. Порційна фріттата
Інгредієнти на 2 порції:
- 4 яйця;
- 1 картоплина;
- 1 помідор або 4 томата черрі;
- 100 г шпинату;
- сіль за смаком;
- спеції – за смаком.
приготування
Очистіть і натріть картоплю. Трохи збийте яйце, додайте картоплю, шпинат, сіль і спеції. Викладіть суміш в силіконові або металеві (їх потрібно змастити маслом) формочки для кексів. Акуратно втисніть в масу скибочки помідора або половинки чері. Випікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Роли з кабачків
Складові:
- 2 середніх кабачка – звичайних або цукіні;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 3 столові ложки грецького йогурту;
- 150 г вареної курячої грудки;
- 100 г фети;
- ½ цибулини;
- ½ червоного перцю;
- сіль за смаком.
приготування
Кабачки наріжте на тонкі пластини, посоліть, змастіть з обох сторін олією і обсмажте до готовності, потім дайте охолонути. Цибулину і перець дрібно нарубати, курку наріжте скибочками.
Пластину кабачка з одного боку змастіть йогуртом, викладіть на нього курку, перець, цибулю. Заверніть смужку в рулет і викладіть на тарілку швом вниз.
8. Освіжаючий яблучний смузі
Інгредієнти на 1 порцію:
- ½ банана;
- ½ яблука;
- 2 столові ложки вівсянки грубого помелу;
- 1 стакан коров’ячого або мигдального молока;
- ¼ чайної ложки кориці;
- 3 кубики льоду.
приготування
Банан попередньо заморозьте , а яблука наріжте. Всі інгредієнти помістіть в чашу блендера і подрібніть до однорідного стану.
9. Бананові кекси
Складові:
- 180 г вівсянки грубого помелу;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 1 чайна ложка кориці;
- 2 стиглих банана;
- 2 яєчних білка;
- 1 стакан молока.
приготування
Подрібніть банани в пюре. Змішайте вівсянку, розпушувач і корицю. Додайте інші інгредієнти. Викладіть масу у формочки для кексів. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів. Перш ніж діставати готові вироби, дайте їм охолонути близько 10 хвилин, інакше вони можуть розсипатися.
10. Міні-піци з куркою
Складові:
- 4 тортильї;
- 400 г вареної курячої грудки;
- 150 г шпинату;
- 100 г сиру;
- 60 г тертого твердого сиру;
- 3 столові ложки кетчупу;
- 100 г моцарели;
- 1 столова ложка рослинної олії.
приготування
Наріжте курку і моцарелу невеликими шматочками, змішайте їх з сиром, твердим сиром, кетчупом, шпинатом.
Змастіть формочки для кексів олією. Виріжте з тортильї невеликі кружечки діаметром трохи більше формочок для кексів. Отримані кружечки розмістіть так, щоб сформувати дно і бортики майбутніх піц. Заповніть їх начинкою. Випікайте міні-піци близько 20 хвилин при температурі в 220 градусів.