7 продуктів для покращення кровообігу мозку

Результати не змусять себе довго чекати! Їх варто додати у свій раціон харчування сьогодні ж!

Наш мозок потребує різних поживних речовин, які сприяють поліпшенню його роботи, а також кровообігу.

Ми пояснимо, які продукти рекомендується включити у свій раціон, щоб поліпшити роботу мозку, усунути забудькуватість і запобігти старінню головного мозку.

1. Куркума

Вона все частіше є присутньою в нашому раціоні. Згідно з декількома дослідженнями, проведеними в Каліфорнійському університеті (США), куркума захищає нас від початку хвороби Альцгеймера. Крім того, завдяки своєму основному компоненту, куркуміну, захищає нас від запалення в головному мозку, стимулює нервовий імпульс і навіть покращує наші розумові здібності.

2. Зелений чай

Дивно, але чай – найвживаніший напій у світі, а не кава. З усіх сортів, зелений чай є найкориснішим.

Основні переваги грунтовані на двох типах антиоксидантів: тирубігинів і теафлавинів. Вони чинять протизапальну дію і допомагають у боротьбі з клітинним окисленням.

Поліфеноли, також присутні в зеленому чаї, сприятимуть більшому нейронному зв’язку між тім’яною і лобовою корою головного мозку. Ми поліпшимо нашу короткочасну пам’ять, зосередимося і б’ємося з початком деменції. Вживайте регулярно 1-2 чашки зеленого чаю в день і ви побачите, наскільки добре ви себе почуватимете.

3. Гіркий шоколад

Ми рекомендуємо вживати 20-30 грам темного шоколаду. Гіркий, без цукру шоколад неймовірно багатий антиоксидантами. І його флавоноїди сприяють циркуляції крові в мозку, покращують концентрацію уваги і пам’ять.

Дослідження виявили, що темний шоколад покращує потік крові і очищає кровоносні судини. Усе це оптимізує подання кисню в мозок і, отже, покращує роботу і функції головного мозку.

4. Гарбузове насіння

Вони мають необхідний для поліпшення зв’язку нейронів мінерал – цинк. Ми не повинні забувати, що насіння гарбуза також багате магнієм і зменшує стрес завдяки триптофану, попередникові серотоніна і компоненту “нейрохімії”, який покращує наш настрій.

5. Брокколі

Брокколі – відмінне джерело вітаміну К. Цей компонент відповідає за поліпшення нашої когнітивної функції і розвиток інтелектуальних здібностей. Причина, за якою брокколі настільки хороша для нашого мозку, пов’язана з глюкозинолатами. Ці з’єднання уповільнюють погіршення стану мозку через дію на ацетілхолін. Якщо цей компонент збільшується в нашому мозку, це збільшується ризик виникнення хвороби Альцгеймера.

6. Шавлія

Ви можете приготувати чай з шавлії або додавати її у свій салат. Її ефірні олії посилюють нашу пам’ять, концентрацію уваги і настрій. І це особливо здорово для жіночого здоров’я!

7. Горіхи

Лікарі і дієтологи рекомендують регулярне споживання горіхів. Згідно з дослідженням, опублікованим в Американському журналі епідеміології, щодня 3 – 5 волоських горіха допомагають запобігти когнітивному розладу через нестачу вітаміну Е і омега-3.

Це дуже ефективно, коли йдеться про поліпшення роботи головного мозку і запобігання погіршення його функцій через старіння організму. Рекомендується їсти горіхи з медом на сніданок щодня.

Джерело

Поділись


Новини партнерів