Чому зубні щітки стають причиною виникнення проблем зі здоров’ям

Бактерії, що скупчуються у ванній кімнаті, осідають на зубні щітки і можуть призвести до негативних для здоров’я наслідків, вважають британські дослідники.

Після зливу води в унітазі мікроби здатні подорожувати на відстань до двох метрів. При цьому, згідно з проведеним дослідженням, принаймні три або чотири зубні щітки зазвичай тримаються в склянці. Тобто, вони нічим не закриті і не захищені від впливу зовнішнього середовища. А одна з усіх зубних щіток розташовується на відстані меншій, ніж один метр, від унітазу, стверджують вчені з Манчестерського Університету.

Вчені дізналися, що понад 100 мільйонів мікробів можуть жити в одній зубній щітці. У число даних мікробів входять і настільки небезпечні, як кишкова паличка, стафілококи, стрептококи і Candida. Експерти відзначають, що часто шлунково-кишкові розлади викликані саме мікробами, які знаходяться на зубній щітці.

З цієї причини фахівці рекомендують по можливості прибрати зубні щітки подалі від унітазу, використовувати особливі захисні ковпачки і часто змінювати самі щітки. З плином часу щетина може втратити свої еластичні характеристики і почати дряпати ясна. У невелику подряпину просто потрапляють бактерії і викликають запалення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів